Farligt att måla ?



Vi hann inte till några affärer igår tyvärr. Golvet tog sin lilla tid så klockan var nog närmre fem när dom gick härifrån. Men vi stack inom Media Markt för jag skulle kolla efter en massagedyna för jag har så ont i ryggen nu. Men tydligen får inte gravida använda sådana ?! Vet inte varför men det stod så på en skylt där man kunde prova dom att det kunde typ påverka bebisen negativt. Så då vågar man ju inte chansa heller.  Sen stack vi inom Hornbach och köpte färg till bebisrummet. Men vet inte om jag vågar måla heller? Visst man ska vädra mycket o.s.v. men kommer ju frysa ihjäl om jag ska ha alla fönsterna öppna där inne. Läste runt på internet för att få lite bättre bild men det hjälpte inte. De flesta hade börjat måla sina barnrum sen efteråt kommit på att shit kanske inte ska göra de och då hade deras respektive fått måla resten. Och om jag då som vet redan innan jag börjat måla att det kan vara farligt så borde jag inte göra de. Men sen var där många som skrev att det inte var farligt med vattenlösningsfärg eller vad det hette, vanligt sådan till väggarna tror jag det är. Men ingen kan bevisa varken om det är ofarligt eller farligt. Eller ja ofarligt är de kanske inte för där är ju ångor vilket fall.. Så då känner jag att det nog är bättre jag inte målar. Men jag tänkte att när jag ätit min frukost ska jag gå upp och tejpa så Johan kan måla när han stidig upp. Får hoppas vi hinner 2ggr innan vi ska på nyårsfesten iaf.. Jag som har ont i huvudet :/

Det som sker idag !



Steg upp runt halv 11 idag faktiskt. Eftersom Johans pappa skulle komma tillbaka idag och lägga golvet i bebisrummet. Men när älsklingen kom hem så hade dom bestämt vid kl 1 istället men det är ju ändå snart så. Vi ska hjälpa han tömma rummet sen medans han lägger golv ska vi nog åka till nån affär och kolla om det är något skoj på rean. Sjysst va att bara lämna honom ?! Men det var hans egna idé dock. Jag ska inte handla nåt men ville titta om det fanns nåt fint till vår lille gosse. Kommer bli så fint med det nya golvet där inne också men där är massa möbler så vet inte riktigt var vi ska göra av dom undertiden han ska lägga golv. Men om vi lägger upp alla kläder på sängen igen kan vi bära in spjällsängen där och alla påsar med bebiskläder o.s.v. Så blir där iaf lite mer plats sen är det två bokhyllor och ett stort skrivbord också. Aja dom löser säkert det på något sätt iaf.. Ska bli skönt när jag kan koppla in min data igen. Kopplade ju ur den igår så nu sitter jag vi den bärbara, visst den är också härlig men alla bilder o.s.v. finns ju på min egna.

Vad ska ni andra hitta på idag ?!

Middag hos svärföräldrarna



Vi skulle som sagt på middag hos svärföräldrarna, alla syskon och flickvänner. Dock trodde vi det var kl 18 för de hade jag fått höra o.s.v Så jag och Johan var väldigt tidiga men det gjorde inget. Kunde vi sitta och prata lite och sådär. Sen kom dom andra lite efter kl 19, så satt/stod vi i köket och snacka en stund innan vi flyttade in i stora rummet istället. Och efter ett tag var maten klar, riktigt god lasange med sallad och tomat till. Måste börja med det hemma också :) Efter vi ätit skulle dom byta julklappar med varandra, inte jag eftersom jag kände att jag redan har 12 andra att köpa till så pengarna tar typ slut. Men kanske nästa år, får se.. Sen satt vi och pratade en stund och skulle kolla på foto på tvn men vi kunde inte se alla för min ängel somna för han hade ju jobbat morgon sen inte fått sova alls sen skulle han jobba morgon igen. Så vi kilade lite efter 23 tiden. Jag hade gärna kört men för första gången ever hade jag lämnat väskan med körkort hemma :/ så istället så när vi kom hem tog jag bort alla kläder från sängen och la i högar sen bäddade jag så min ängel kunde nanna direkt <3 jag gick också och la mig då men tog en stund innan jag kunde somna som vanligt nuförtiden.



Tack allesammans för en super trevlig och mysig kväll..

Lagt en del av golvet



Johan´s pappa och Magnus (hans ena storebror) var här igår och hjälpte oss med golvet och att sätta upp stången till vår framtida skjutgarderob. Erika var också här så hon höll mig sällskap, riktigt nice. Annars hade jag haft riktigt tråkigt ju. Golvet i vårt sovrum och även hallen där uppe blev klart, riktigt snyggt blev det och jag lovar lägga in bilder sedan när det är helt klart. Sen runt kl 4 fick dom sticka för Erika skulle göra vid sina fina naglar. Och runt halv fem stack Johans pappa för vi skulle på middag där sen på kvällen..

Migrän :/



Vaknade med migrän runt 10 tiden sen har jag tagit alvedon då det är de enda jag får ta. Men hjälper inte ett skit idag tydligen. Sen har jag masserat min nacke med tigerbalsam de hjälpte inte heller så funderar på om jag ska lägga mig i ett bad och koppla av sen. Men vi ska ju lägga golvet o.s.v. idag så Johans pappa och bror kommer runt 12. Sen slutar johan kl 1 så jag får iaf vänta med att bada tills dess. Hoppas verkligen det försvinner för vi ska ju hem till Johans föräldrar och äta ikväll med hans syskon och flickvänner :)


99 dagar till beräknad födsel !



Tänk vad tiden har gått snabbt, bara 99 dagar kvar och det är inte ens mycket. Åhh längtar så mycket efter den lille nu så man kan mysa massa och prova alla de fina kläderna. Nästa ultraljud (det andra och sista) är i februari, ska bli skoj att se hur stor han blivit jämnfört med sist då jag var i vecka 16+ <3




Världens finaste <3


Kalaset för Nicki och Patrik



Idag var det som sagt kalas :) Riktigt nice med smörgåstårta iaf, det var länge sedan. Vi var lite fler än 30pers så det var full rulle och barnen var på toppen humör allesammans. Sen till efterätt var den en super fin tårta me Nicole på, får visa foto sen en dag när dom har skickat. Och så fanns det massa kakor såklart. Stannade några timmar sedan var jag så trött i ryggen så vi stack hem..


Tack för ett trevligt kalas :)


Kalas idag :)



Igår blev det att vi åke till ikea och köpte lite trådkorgar o.s.v. som vi ska ha i vår skjutdörrsgarderob sen. Och inom Toys R Us och handlade present till Nicki för idag ska hon ha sitt 1års kalas. Sedan när vi kom hem så satte vi ihop våra trådkorgar och borrade upp skohyllorna. Ska ta foto och visa sen men Johan ligger och nannar nu så vill inte störa honom. Men det blev iaf super bra.. Ska bara ha in stången och en annan hylla också sen är det perfekt.



Idag blir det kalas för Nicki och Patrik kl 15 så vet inte när jag är hemma igen men uppdaterar ikväll.


Vilken natt



Usch vilken natt, älsklingen hade svårt att sova så han vandrade upp och ner från sängen och jag vaknar ju så fort han rör sig så jag var vaken lika ofta och mycket. Så nu när jag vaknade vid 12 så hade jag ont i huvudet såklart :/ Blir nog inget golv lagt idag tyvärr klockan är redan mycket och älsklingen sover så han lär ju inte ringa sin pappa.. Synd för nu måste ju skjuta fram det ännu längre. Men ja vi får se sen kanske har tur..

Tröttisdagen!



Vilken dag idag alltså. Helt slut i hela kroppen. Ville egentligen inte stiga upp när jag gjorde det vid 12 tiden men bebisen verka hungrig och han sparkade mig i blåsan. Sen kom mammi en stund så hjälpte hon oss att rensa vaskarna och duchen. Tack så mycket <3 Och när hon hade gått så dammsugade jag i stora rummet, massa glitter från felicia´s klänning. Det mesta gick bort men fortfarande en del kvar men det försvinner väl kanske nästa gång vi dammsugar så.. Skönt att ha det gjort. Har bara lust att lägga mig igen. Ska snart äta lite julmat iaf och spela med mamma på msn en stund sen ska jag nog vila :)


Hur är det med er idag då?

Ego me !



Jag med mina nya fräna hörlurar :) trött efter en hel dag med fullt hus..




Mina fina julklappar !


Här är en bild på de jag fick :)




Av:
Älskling: Super snygga nya hörlurar *dyrgrip* och en jätte fin mamma tröja <3
Mamma: Två super fina tröjor som jag kan ha både nu och sedan när jag fött.
Syrran med familj: Stora badlakan med handdukar och en jätte fin spagettiskål med tillbehör när man har gäster.
Brorsan med familj: En jätte snygg amningtröja och ett set så man kan göra gipsavtryck av gravidmagen. Har sett en sådan innan och tyckt den var cool så glad jag fick en :)
Mormor: En våg (vi hade ingen), en mamma bok och badhjärtan.




Vår lilla gosse fick också julklappar <3



Av moster Linda med familj: En svart flecetröja med döskallar och båda leksakerna.
Sen det blåa setet fick han av Uffe som han köpt i Thailand..





Tack för alla de fina julklapparna :)
Hoppas ni blev nöjda med era också..








Då var julafton förbi !


Denna dagen har verkligen gått alldeles för snabbt. Mamma kom till mig runt halv ett sen började vi koka ägg och fixa mandlarna till glöggen o.s.v. Tiden gick riktigt fort sen kom brorsan och hans familj och strax där efter syrran och hennes familj. Patrik och Emilia stannade dock bara en stund för sedan skulle dom till hans familj. Och min ängel var med sin familj <3 saknade honom dock men ja det är så de är just nu iaf.. Sedan blev det Kalle Anka fast att ingen tittade, alla pratade på och käkade massa gottis. När det började närma sig slutet gick jag och mamma ut och började duka upp all maten och sådär.. Sedan var det ju dax att äta. Och som vanligt är man så hungrig och sugen så man kastar maten i sig och blir super mätt. Men gahhh vad gott det är, speciellt mamma´s köttbullar och sillen *I love*. Efter maten kom tusen frågor var är tomten, när kommer tomten o.s.v. ? Och Vips så kom tomten och både Victor och Nicole var helt tysta och bara tittade på tomten. Nicole t.om försökte klappa tomten på huvudet. Efter tomten gått skulle vi dela ut resten av julklapparna och det var ju super många och allt blev tillslut kaos så mamma fick ta över och läsa upp resten. Sen var det dax för julklappsöppningen och alla kastade sig över sina högar med paket. Och jag fick jätte fina julklappar, jag älskar varenda ett av dom. Tack så hemskt mycket allesammans. När alla var klara med detta moment och barnen lekt en stund med sina nya sake så var det gröttime ju och då kom även älsklingen hem en snabbis runda för sedan skulle han jobba. Så han fick slänga i sig gröten sen gick han :( och alla tyckte de var så synd.. Men blir kanske annorlunda nästa år när vi också har den lille.. Sen bestod resten av julafton med prat och skratt och massa gottis. Och barnen som lekte.. Sen vandrade brorsan och hans familj och de andra stannade några timmar till.. Sedan var det syrran och barnens tur att gå hem och efter nån ytterligare timme körde mamma och mormor.. Så det blev lite ensamt sådär efter att ha haft fullt hus..


Tack mamma för allt idag <3 För att du kom tidigare så vi började fixa till och allt.. Älskar dig !!



Lite bilder från dagen:









Min tröja var egentligen lika röd som tapeten.. Vet inte varför den ser helt urtvättad ut där :/

 

Hoppas ni andra haft en lika bra jul :)

 





God Jul allesammans !!




Jobbigaste natten



Har knappt sovit något alls i natt. Ligger och oroar mig har jag nu köpt en bra julklapp till den och den. och tänk så blir dom inte nöjda o.s.v. Sjukt jobbigt. Och när jag väl somnat så har jag vaknat av typ inte mardrömmar men inga snälla drömmar heller... Så ja nu har jag riktigt ont i huvudet :/ får hoppas det går över sen iaf..


En liten rundtur idag



Först var vi på Harald Nyborg en runda men allt vi ville ha var slut. Så blev inom Ikea en sväng och där hittade vi något som jag tror vi kommer köpa till vår skjutdörrsgarderob men vi skulle tänka på det lite.. Inte jätte jätte bråttom förrän golvet är lagt ändå. Blir väl lördag om vi har tur :) Och så blev det ju korv efter det såklart.. Kan ju inte gå på ikea utan att käga korv. Sen åkte vi till barnvagnsaffären för att titta på barnvagnen igen och ja vi båda var nog överens om att vi ska köpa den. Den hade bara 5 veckors leverans så det är också rätt nice. När vi var klara där åkte vi till Maxi och köpte det sista inför imorgon och sen hem och åt lite middag innan älsklingen åkte till jubbet..



Sen har jag städat en del hemma, dukat lite och tagit fram det som ska tina inför imorrn.. Tänk att det är julafton imorgon?!*wiie*


Lilla Julafton !!




Tänk att det redan är lilla julafton, tiden har gått så fruktansvärt snabbt. Hela året har rusat förbi. Mina syskons små "bebisar" blir ju 1 år redan nicki den 30dec och Victor den 7januari. Och om lite mindre än 4 månader kommer vår egna lilla bebis till världen. Men över till idag jag är helt förväntansfull över imorgon, synd bara julafton springer iväg från en. Man får njuta så mycket man bara kan. Julen är det bästa som sker på hela året och nu är den här.. Allt är så underbart med julen, att hela familjen är samlad, julmaten är svin god och så tomten med julklapparna såklart. Och i år har vi ju även SNÖ. Länge sedan vi hade det på själva julen.


Åhhh längtar tills imorrn..




Hahaha !!



Ont i huvudet dagen



Idag har både jag och snuttis ont i huvudet. Drygt, men jag tror att iaf jag har det för jag sov för länge. Men precis när jag skulle stiga upp så kom ju älsklingen hem och skulle vila. Såklart jag stannar för mysa då ju <3 Sen blev det tyvärr för länge. Så nu känner man sig seg i huvudet och hela kroppen. Får se om vi åker till Harald Nyborg eller inte idag, vi skulle köpa lite fästen o.s.v. till vår framtida skjutdörrsgarderob. Kanske tar det imorgon innan vi ska titta på barnvagnen igen.


Hemma igen från shoppingen



Först fixade vi mamma´s ena ärende innan vi började leta julklapp till Johan. Och snacka om att det tog lång tid innan vi hittade nåt vi gillade. Jag vet inte om jag kan skriva här vad vi köpte eftersom han kanske läser någon dag innan jul ?! Så tyvärr får det vänta. Men jag tror det blev bra iaf.. Sen gick vi inom H&M också för att titta och så stod vi bland babykläderna och så berättade jag för mamma om en superman dress dom hade haft innan som jag ville ha men den verka inte finnas mer o.s.v. Och dom hade bara stl 50 när jag hade sett den och jag tycker han är lite liten för att ha dragkedja på huvdtröjan när han är nyfödd. Och precis när jag berättat klart så kommer en som jobbar där och hänger fram EN sådan i stl 62, och mamma var en underbaring och köpte den till bebisen <3 Tack vad snäll du är :) Så nu har jag den fina dressen... Sen bar det av till triangeln för mamma skulle skicka blommor till Stockholm och tydligen gör bara blomsteraffären på Triangeln det. Men det gick faktiskt riktigt snabbt där också, så nu har hon precis släppt mig här hemma.



Tack mamma för en underbar dag <3



Här är hans lilla superman dress <3


Julklappsshopping idag ?!



Idag ska jag iväg med mamma så jag kan köpa den sista julklappen till my darling <3 Annars vet jag inte vad som sker idag. Syrran och dom ska hämta sängen idag, skönt så man får lite mer plats i bebben´s rum att sätta in alla hans saker. Dock ska vi inte göra i ordning där förrän golvet är lagt och vi har målat väggarna och det dröjer nog tills nästa vecka med målningen iaf.



Är ni klara med alla era julklappar?

Anna Ankas jul



Såg ni första avsnitten idag ? Ankan är fan inte klok någonstans. Orka hon klagade på Anna´s uringning ?! Menar man såg ju knappt nåt i dom kläderna hon hade på sig där ju. Det är säkert bara för ankan är svartis på att hon inte har stora bröst och JAAA hon klär sig verkligen i TANTkläder *yuck*. Sen det med att man inte kan tvinga svenska män att dammsuga och sådant ?! Man ska inte behöva tvinga en man till att hjälpa till då är han inte värd en. Och på henne låter de som nåt från 50talet att man ska tillfredställa mannen på alla sätt o.s.v. ?! Jaha vi kvinnor då ska vi gå och må skit över att behöva göra allt eller? Aja hon går en på nerverna men en del skratt blev det ju också..



Haha stackars hund




Avatar 3D 2009



Var ju på bio igår och såg Avatar i 3D. Den var riktigt bra alltså, alla färger ja allt var helt perfekt. Man blev lite torr i ögonen av att sitta med 3D brillorna i 3timmar ungefär men det var lätt värt det. Ni måste ju bara se den.





Att bli förälder ÄR EN BIG DEAL !!


Alltså jag blir så irriterad på vissa människor. Sitter och snackar med en kille jag gick i samma klass som i gymnasiet och han ska bli pappa. Visst inget fel med det för jag ska ju bli mamma. MEN sist jag snackade med han hade han precis gjort slut med den här tjejen och han var inte ens kär i henne men funderade på att ta tillbaka henne för hon var så ledsen o.s.v. Dom hade inte varit tsm särskilt länge heller för den delen. Sen nu har han tagit tillbaka henne och dom ska ha barn ?!?! Han beter sig som det är ingen big deal vilket det ÄR !!! Menar jag och Johan har varit tsm i 3år och 9 månader men var ändå väldigt osäkra på detta med att bli föräldrar redan. Eftersom det är ett väldigt stort ansvar att helt plötsligt vara en till och man ska ha både råd och plats för att det ska bli bra. Och helst ska man ju ha slutat studera också tycker iaf jag även om det kan gå ändå men man har lite mer pengar att röra sig med om man har/har haft ett jobb. Då blir ju föräldrapenningen högre.


Men ja jag har väl inte med det att göra men det kryper i kroppen när jag hör sådant. Men jag hoppas det håller mellan dom denna gången för bebisens skull..

Ego bild







En riktig tråk dag, förutom ikväll



Känner mig väldigt hängig och trött idag, inte alls skoj. Men ska iaf snart sätta på tvätten sen får vi se vad jag hittar på tills Johan slutar vid 17. Ska iaf laga mat tills han kommer hem, blir kyckling med ris och brunsås. Och sallad såklart ;) Ikväll blir det bio, vi är 11 stycken som ska gå och se Avatar 3D tsm så de kan nog bli skoj. Dock fick vi dela upp platserna så 5 sitter på en rad och 6 på en rad men vad gör det ?! Man snackar ju ändå inte undertiden så. Någon annan som ska se den?

Guitarr Hero med husets julbelysning !


Har ni sett den här ?! Riktigt cool..






Hela artikeln --> Här


Lite julklappar ?!




Och på bilden ser man inte ens alla, snart är där ingen plats kvar i Storarummet.


Barnmorskebesök nr 2 !!



Kom hem från barnmorskan för en stund sedan. Syrran och barnen hängde med för hon skulle ha nytt recept till p-sprutan. Så älsklingen fick stanna hemma efter jobb idag. Men allt såg iaf jätte bra ut, järnvärdet var perfekt. Dock hade jag bara gått upp 1½kg ungefär sedan sist och då var jag vecka 12-13 och nu är jag vecka "25" men det kommer sen sa hon :P Vi fick även höra på hur han lekte där inne, lät som en galopperande häst. Riktigt nice. Och sticket i fingret kändes inte alls ju, tekniken har verkligen utvecklats.. Sen när vi kom hem här så stod Sandra med lille Victor på pulkan utanför så vi snackade med dom ett tag. Och nu är jag inne och värmer mig, måste åka och köpa frimärke sen när älsklingen har tid. Även något att äta.. Hade varit gott med kyckling men får se sen..

Halt ute?! Nej du skojar !!




Vi har ju varit lite ärenden. Vi skulle först möta Johan´s pappa på svågertorp för vi skulle köpa vårt golv. Men bara när vi kört en bit så stannar en buss framför oss och kommer inte igång igen. Men kör om tänker ni? Och det hade vi gjort om där inte var en refug(eller vad de heter) i mitten av vägen och vår låga bil går tyvärr inte över där. Dock var den en annan bil som lyckades och en som inte gjorde de ;) Och när vi sitter där och väntar ringer Johan´s pappa och då har hans ena storebror snurrat och kört ner i diket. Så när bussen väl rört sig en bit så vi kom förbi så susade vi bort till diket där hans bror satt och väntade tills deras pappa kom. Tyvärr kunde inte vi göra så mycke mer än ringa bärgning för där är rätt mycke trafik så bättre proffsen fixar. Så medans vi vänta på att dom skulle ringa tillbaka så stack vi och köpte vårt golv, sedan hann jag köpa 2 julklappar också. Sen gav vi nycklarna till dom så dom kunde köra hem och börja lasta av golvet medans vi stack inom nån affär till. Och köpte mat gjorde vi också, på Kniv och Gaffel. På vägen hem så gatan innan man svänger till oss var det en kvinna som råkat köra ner en stolpe utanfor skolan. När vi kom hem hade dom redan hunnit in med allt golvet så jag började istället packa in julklapparna. Nu har jag bara 1 kvar till Johan att köpa sen får det vara nog, känns som jag slösat lite för mycket pengar fast jag sa att jag inte skulle de. Men det är såååå roligt med julen.. Sen gick dom efter en stund och vi satte oss för att äta, tittade på Flintstones undertiden. Länge sedan man såg den, himla mysig på nåt sätt..

7 dagar till julafton



Vi har ju fått super mycket snö nu så hoppas verkligen det håller i sig till Julafton. Vill gärna ha en vit jul för en gångs skull. Canal Digital killen var här idag så nu har vi våra kanaler igen, riktigt skönt att det fixat sig. Och om ett tag ska vi åka och köpa golv till ovanvåningen som ska läggas i mellandagarna om vi har tur. Och så ska vi köpa garderober eller så ska vi fixa såna garderober med skjutdörrar så vi kan få plats med mer. Tror det lutar mer åt alternativ nr 2 för tillfället. Här kommer bli så snyggt när vi väl är färdiga :)



Från vårt sovrum och ner i trädgården :)


Julmatshandlande



Skulle med mamma och köpa den sista julmaten idag. Syrran och Nicole hämtade upp mig runt 12 tiden så körde dom mig till mamma eftersom dom skulle hämta julklappar där också. Så det var perfekt. Sen hoppa jag in i mammas bil så stack vi och köpte julmaten så nu är det också fixat så man kan slappna av lite iaf. Blev inom ÖoB också för att köpa ischoklad så blev det massa annat gottis till julen också. Efter det bar det av hem här så packade mamma in sina sista julklappar och så gick vi igenom listan med julmat, verka som vi fått med allt. Får dela upp med pengar o.s.v. en annan dag så det blir rättvist ;) Jaaaa tjat tjat *hihi*  Nu är det bara mina sista julklappar jag behöver inhandla sen kan man ta det lugnt de sista dagarna.



Är ni klara med allt inför julen?!



Nicole somna i bilen :) Så himla söt.


Idag är en sådan dag



Då jag blir riktigt irriterad på väldigt mycket. Våra kanaler har slutat fungera så det kryper i kroppen så arg jag är på det just nu och Canal Digitals "tekniker" ska kolla problemet, mmmm men när dåådå??? behöver kanalerna tills julafton. Sen bara allt idag irriterar mig kvittar vad det är... Finns ju inget att göra heller när kanalerna är borta och orka sitta vid datan hela tiden? Dår får jag bara ont i ryggen.. Sånt skit..

15/12-09



Inte sovit så bra de sista timmarna eftersom jag vetat att jag snart skulle stiga upp. Så gick upp ca 40min innan jag behövde. Sen har jag tömt kvättmaskinen och ätit frukost. Och nu sitter jag här en stund innan jag ska ta mig in till stan, får se om mamma ringer undertiden jag är där inne isf ska jag hem till henne så vi kan rulla alla köttbullarna inför julafton.

Vad ska ni göra idag då?

Ullared



Har ju glömt att skriva om vår trip till ullared. Det var riktigt mysigt att åka bara vi två faktiskt. Även om det är mysigt annars också men ändå det var härligt. Vi skulle stiga upp 9 vilket gick lite sådär efter att ha varit uppe rätt sent dagen innan men tillslut kom vi upp. Men tror klockan blev runt 10 innan vi körde, så körde vi inom och tvättade bilen då man knappt såg nåt ut där bak. Sen var vi framme 12:30 ungefär. Tog en vagn sen gick vi där i lugn och ro. Riktigt mysigt. Älsklingen hittade en del snygga kläder men inte jag som vanligt :/ sen köpte vi en del till vår lilla gosse också <3 Efter några timmar kom även Johans bror Mattias ner och gick den sista stunden med oss innan vi skulle köra och hämta upp deras lille bror på hans skola på vägen hem. Tur Mattias kom iaf för Jakob hade inte fått plats i vår bil annars, den var full med grejor + baslådan där bak tar upp halva bagagen :P En helt underbar dag faktiskt och hittade jätte mycke fina julklappar och sådär..


Helgen


Ja förutom det jag redan skrivit ang helgen så i lördags hade vi filmkväll med Johan´s familj. Blev rätt så trångt dock men mysigt, alla tog med sig lite gott så hela bordet var fullt med olika chips, godis, dippor och läsk. Vi kollade på två filmer, den första heter Taking of pelham 123 rätt bra film ändå faktiskt. Spännande iaf. Sedan kollade vi på the proposal den hade vi redan sett men inte de andra men dom gillade den :) Riktigt trevlig kväll..


Sedan igår så möttes vi alla upp på svågertop för hälsa på några av deras släktingar från Australien och efter det så åkte vi till Johan´s farfars lägenhet och åt smörgåstårta. Gotti gott och sedan blev det lussebulle till efterätt. Stannade där ett par timmar och snackade och sådär.

Barnvagnsrunda !



Först var vi på babyringen där vi inte hittade något alls, skulle mest kolla på amningskudde. Men ja sen efter där åkte vi till den affären som den ena vagnen jag sett på internet skulle finnas och hittade en där som jag ÄLSKAR. Riktigt snygg färg och rörliga framhjul och sådär. Dock var den billig så då undrar man ju med kvaliten. Men ja vi ska iaf tänka på det. Sen stack vi in till G-knapp i stan och betalade bilbarnstolen. Sedan ut på babyland ute på Svågertorp och tittade men hittade inget särskilt där heller. fast ja där fanns en blå Emmaljunga som hade kunnat duga ändå faktiskt. Den blev runt 7000kr. Men vi får leta och tänka lite till.

Babyskydd till bilen



Var och betalade bilbarnstolen idag iaf. Blev en Brio Primo inklusive bas. Men valde att inte hämta den förrän mars annars så  hade den bara stått här och tagit plats. Vi har ju en del vi ska göra här hemma också på ovanvåningen så finns massa saker överallt där det inte ska finnas sen.



Såhär ser den ut fast jag tror den vi valde är lite ljusare blå :)







Barnvagns val !



Gud vad svårt det är att välja barnvagn. Var och tittade på barnvagnar idag och hittade min älsklingsvagn men ja den blev 8000spänn så lite för dyrt faktiskt. Så får leta vidare. Dock hinner jag inte titta runt idag på internet för Johans familj ska komma vid 19 och så ska vi ha filmkväll. Och vi har tills imorgon på oss att tänka på det med denna vagnen så ja snacka om stress :/ Men det får nog tyvärr bli en annan..


Så ja det blir ingen mer uppdate idag tyvärr..

Night Night sleep tight



Idag har vi varit i Ullared och shoppat loss därför jag inte skrivit något. Men kommer uppdate imorgon när jag stigit upp igen.


Hej sålänge


Gravid v.23



Bebisen väger nu strax över ett halvt kilo och är nästan 30 cm lång från hjässa till häl. Hörseln är välutvecklad och den kan höra din röst (som under vatten), dina hjärtslag och de mullrande, gurglande och kurrande ljud din mage och tarm gör. Höga ljud som bebisen ofta hör inne i livmodern, t ex hundskall eller dammsugaren, kommer förmodligen inte att låta otäcka efter födseln.


Många studier pekar på att bebisar i magen ofta gillar klassisk musik – av någon anledning särskilt Vivaldi. Pröva att spela Quattro Staggione och se om bebisen reagerar. Lugnar den ner sig när musiken är långsam och blir livligare när den är snabbare? Vem vet, du kanske bär på en blivande dirigent!


Din bebis hörsel fortsätter att utvecklas och lungorna håller på att förbereda sig inför livet utanför. Den sväljer fostervatten, men kommer förmodligen inte att bajsa förrän den är född.


Om bebisen föddes nu så skulle den ha en liten chans att klara sig (ca 16%), förutsatt att den får rätt vård. I detta stadium spelar varje dag i livmodern roll. Om bebisen föds nästa vecka, vid 24 veckor, skulle överlevnadschansen öka till 44%.


Du kanske börjar känna dig klumpig och ovig nu när din tyngdpunkt förflyttat sig. Tandköttet blöder eventuellt när du borstar tänderna och du kanske har fått knoppnavel? Sådant kommer att gå tillbaks till hur det var förut efter förlossningen.



Egna funderingar: Inte så jätte mycket just nu. Men jag börjar verkligen känna mig ovig när jag böjer mig för att plocka upp saker. Men det är ändå roligt för då märker man ju skillnaden på sin storlek. Tandköttet blöder också en del tyvärr men skönt att det försvinner sen iaf. Roligt att han kan höra oss nu, Johan brukar ligga och prata med honom lite då och då så han känner igen honom också. Dock vill han fortfarande inte sparka för honom än, lite synd men det kommer <3






Oj blev en lite stor bild :P haha


10 December



Nu är jag vaken ska snart ta bussen in till stan. Tar dom fortfarande pengar på dagen?! Får hoppas det annars är det kört. Känns redan som denna dagen är förstörd tack vare detta mötet. Alltså det känns så onödigt bara, vi skulle egentligen åka till Ullared med svärmor idag men ja det gick ju inte för jag var tvungen att gå på detta just idag. Men ja Johan ska ändå med sin morfar idag så vi får ju annat gjort iaf, hoppas han inte kommer hem försent skulle vilja åka och titta på barnvagnar.



Två dagar tills Rambo ska åka hem, kommer kännas så tomt utan honom.

Full rulle



Har varit full rulle idag också därför ännu en dag med dålig uppdate, hoppas ni står ut nu under juletid. Men efter frukosten stack vi till Lund och köpte de sista tapeterna som ska upp i hallen. En som uffe känner ska komma och kolla om han kan sätta upp de till oss och för hur mycket. Eftersom det är rätt så klyddigt i vår hall med jätte högt i taket i trappan och sådär.Och jag vill inte att Johan ska stå där och balansera. Men ja sen efter det körde vi inom Maxi och köpte lite saker till våra räkmackor. Sedan hem och förberede dom innan vi stack in i stan. Dock var det inte som vi trodde så stack inom 30min igen, hem och passade Zara för hon är sjuk tills dom andra kom hem. Efter det åkte vi hem och åt våra utsökta räkmackor som jag glömde ta foto på :/ och kollade på how I met yout mother. Och nu satte jag mig lite snabbt här men ska snart prova att sova faktiskt..

Julshopping



Igår gick jag upp redan lite efter 7 på morgonen, knappt jag orkade resa mig. Men så hämtade mamma mig efter 8 så stack vi lite ärenden innan jag skulle hjälpa henne köpa de sista julklapparna. Hon hade verkligen oturs dag idag, först tog automaten kortet så vi fick ringa banken sen åka till banken så hade dom inte öppnat så fick vänta där ett tag o.s.v. men allt ordnade sig tillslut iaf. Sen gick vi en runda på Entre där jag köpte en tröja och mamma köpte två julklappar till mig :) Efter det åkte vi till Jysk och efter det Jägersro. Hon fick iaf tag i alla julklapparna så nu har hon bara en liten till, till Zara. Jag har massa kvar att handla men jag har idétorka. Men ja sen när mamma släppte mig hemma var jag sjukt trött så gick och vilade en stund, vaknade två timmar senare med huvudvärk för jag inte ville tiga upp igen men tvingade mig själv till det. Sen blev huvudvärken bara värre så tillslut hade jag migrän och had einga alvedon hemma heller. Men jag hade tur, hittade 3 alvedon i min väska så då blev huvudvärken lite bättre iaf. Så åt vi spagetti och köttfärssås och tittade på How I met your mother.



Härlig dag förutom huvudvärken iaf, roligt att julshoppa fast att det inte ens va jag som gjorde de ..

På väg att bli sjuk ?!



Ja som ni märkte blev det ingen mer uppdatering igår. Hade jätte ont när jag andades och det kändes som en klump i bröstet. Men tillslut när jag kräkte så blev det iaf lite bättre, låg i soffan hela kvällen och tittade på film. Och idag mår jag illa och har ont i magen så ja jag får nog stanna hemma från mötet idag. Blir nog inte så mycket uppdateringar idag heller om jag inte börjar må bättre förstås..

Kass uppdate



Idag blir det kass uppdate eftersom jag har ont i ryggen och magen, får hoppas det blir bättre tills imorgon :)

Ont i magen


Har riktigt riktigt ont i magen idag,nästan lust att lägga mig ner och gråta. Men jag klarar det. har precis varit ute med Rambo och nu äter jag en macka. Funderar på att gå och vila en stund till. Johan lär väl inte stiga upp på minst 2 timmar ändå.

Kalas för Vilma



Idag var det kalas för lilla vilma. Och rambo fick hänga med men han gillar fortfarande inte deras valp :/ Sen hade brorsan gjort chilliconcarne, så sjukt gott så jag åt helt mycket så nu känns det som magen ska sprängas. Tydligen hade dom blivit matförgiftade igår från pizzerian så jonas mådde kasst idag och igår och imorse var det töserna som mådde kasst. Drygt när det sker samma dag som kalas, ja annars också såklart.. Men ja det var mycket trevligt men väldigt varmt så man blev helt sjukt trött också.  Till efterätt blev det maränger, choklaspudding och grädde. Gotti gott..


Blir ingen mer uppdate idag är sjukt trött..

Trött som attans



Jaha Johan kom hem runt 5 imorse och såklart väckte han mig ^^ Så sen låg jag pigg till klockan 8 lr något innan jag somnade så nu är jag svin trött och börjar få ont i huvudet.. Tack verkligen tack... Och jag kunde inte gå upp heller och göra nåt annat för det låg ju folk i alla rum så.. Men nej det gör väl inget om man kommer hem 5 att man väcker någon annan?! Varför skulle det göra det ?!?!?!?!?!?!?!?!?!

Fredag



Har precis blivit klar med julklappsinpackningen för idag. Kommer bli propp fullt under granen sen när alla tar hit alla sina julklappar ju. Men mysigt. Varit med mamma idag för att köpa present till Vilma för imorgon har hon kalas. Sen blev det någon julklapp också och jag köpte en sak till Timmie som var rea på. Han kan dock inte använda de på "allvar" förrän nästa jul men ja ändå kul. Ska ta foto sen och visa vad det var jag köpte.



Hoppas de blir pizza idag *håller tummarna*

Gott Gott gotti gott gott


Har precis ätit middag, överträffade mig själv ännu en gång. Riktigt gott var det iaf.


Stackars liten



Passade ju Victor en stund idag medans brorsan hämtade töserna. Tycker så synd om honom han visste inte vad han ville. Så han vila lite sen skulle han upp och gå sen vila sen hitta på något annat. Och brorsan provade mata honom innan han gick men det ville han inte heller. Verka som han hade feber.. Hoppas det går över tills imorgon iaf, de flesta brukar bara må dåligt 2 dagar efter.

Vilken härlig natt


Detta är första natten på ett tag då jag inte vaknat med att jag har svin ont i ryggen lr sidan. Så har sovit riktigt gott. Vaknade sen av att brorsan ringde runt halv tolv, ska passa lilleman en stund sedan. Han hade fått sin spruta igår så nu är han jätte sjuk och kräks där hemma :/ Så gick jag ut med rambo en runda sen satte jag mig här. Vet inte om vi ska köpa tapaterna idag lr inte, får se sen när Johan är hemma igen..


Vad sker hos er idag då?

Dagens bild







Precis kommit hem



Har varit hos mamma och lämnat hennes dator och även lite mat som hon kunde äta nu efter jobbet. Nu funkar hennes data och snabbare än någonsin så det är skönt. Så hon kan spela sina facebook spel och lyssna på musik. Älsklingen är med några polare och ser bio, jag orkade inte idag så jag skippade det. Dom ser den 2012 filmen, tycker inte den verkar vara nån hit ändå eller har jag fel ?!?!

Granen är pyntad




Lite suddig bild men aja den duger :)
Pyntade igår kväll innan allt trevligt började på tvn..
Hittade dock ingen julstjärna till toppen, konstigt. Så får väl köpa en ny :P


Onsdag



Känner mig riktigt seg idag, vet inte varför. Eller ja det kanske är för jag vaknar 5-6 ggr per natt och kissar eller har ont i ryggen sen blir man relativt pigg och svårt att somna om. Men har iaf varit ute med Rambo för några timmar sedan och nu väckte jag precis Johan. Vi ska iväg och fixa mamma´s dator, vi gjorde det igår men sen hände nåt så den dog så vi får kolla på den idag också. Kanske nytt grafikkort eller bara större minne. Vi får se..

The Final Destination 4 - 2009



Vi kollade på den igår då vi gillat de andra 3 filmerna. Men ja denna var lite överdriven så det blev inte ens kusligt alls och vid något tillfälle skrattade vi. Men ja värd att se när man inte har nåt annat för sig..





1 December



Idag är det första december och jag har ingen chokladkalender :O


Gravid vecka 22



Nu väger bebisen nästan ett halvt kilo, cirka 430 gram, är drygt 27 centimeter lång från hjässa till häl och har samma proportioner som en nyfödd bebis, om än lite spinkigare eftersom bebishullet inte utvecklats ännu. Innan detta sker, ser huden lite skrynklig ut, men bebisen lägger på sig lite varje dag nu. Läppar och ögon är formade, men iris (regnbågshinnan) saknar fortfarande pigment. Bukspottkörteln utvecklas stadigt.

Hittills har du förmodligen ökat i vikt med mellan 5,5 och 7 kg, men från och med nu kommer du att öka snabbare i vikt – räkna med strax under ett kvarts kilo per vecka. Det är vanligt och helt normalt att få sug efter specifik mat.




Egna funderingar: Tänk att han bara vägen ca 430gram och jag känner mig stor som ett hus? Undrar hur detta ska sluta. Vet dock inte hur mycket jag har gått upp i vikt, ska till barnmorskan den 18dec så då får jag veta det. Lite ångest men sån tur är försvinner de mesta rätt snabbt sen. Och det där med sug efter mat har jag inte börjat känna än eller ja jag ÄLSKAR mjölk och ägg och apelsiner ?!?! Inte tillsammans då förståss :P




RSS 2.0