Onsdag 31/3



Nej nu ska jag in och duscha och göra mig lite klar. Erika ska komma sen framåt kvällen när hon jobbat färdigt. Så ska vi laga mat, funderar på lasange kanske? Får höra med henne sen när hon kommer. Dock måste vi köpa köttfärs för det gör vi i en särskilt butik så de är därför vi inte köpte det igår. Men ja ska höra med henne sen vad hon tycker iaf. Sen blir det väl massa prat och filmtittade :) Super mys..



Du har idag på dig snuttisen att titta ut annars får du vänta en dag sen. Ingen hade ju trott mig imorrn om jag smsa dom och skrev att vi åker till BB ;) ♥

Tack syrran <3


Fick ett påskris av syrran med gula fjädrar och såna fina ägg att hänga i :) Så satte jag i min oranga fjädrar som är från förra året. Tack så mycke gumman ♥




Grattis :)



Idag fyller Antonia 18år ... Gratz !!!


Trevligt besök idag/ikväll :)



Ola och Antonia är här på besök ikväll. Dom hängde med oss och storhandlade innan faktiskt så nu har vi äntligen mat hemma och slipper köra och handla varenda dag :) Dock fattar jag inte hur det kunde bli så dyrt men ja det var mycket sådana saker man inte köper ofta som socker och sådär. Sen lagade faktiskt Ola maten, riktigt riktigt gott var det. Blev ett sjukt gott kött med barbeque potatisklyftor, sallad och bearnaisesås. Tack så mycket !! och käka gjorde vi såklart i storarummet kollandes på Dating in the dark.. Hahaha folk är inte kloka, menar var han hennes val eller tog hon honom bara för dom två andra drog liksom ?! Efterätt blev det chokladpudding, glass, maränger, bananer och chokladsås. Riktigt nice så nu är man mätt och belåten. Och lilla antonia har somnat på soffan :P

......



Fega människor som inte vågar stå för vem dom är och vad dom tycker, är inte värda uppmärksamheten. Så det var sista inlägget jag svarar dig då du inte verkar ha mycket innanför pannbenet :)


Haha människa



Jo dom vet att du kommentera att kan jag sitta vid datan så kan jag köra bil ?! Men det är dock inte samma sak. Att sitta upp hemma i en stol eller soffan och få riktig kramp i ryggen så man viker sig är fan en annan sak än att få det när man är ute och kör ?! Pucko !!!


Och JAAAA fortfarande så låt mig gnälla om min rygg i var/vartannat inlägg om jag vill det. Har inte bett om din åsikt eller att du ens är här inne och läser. Och varför skulle jag skriva massa om min sambo ?! Är det hans blogg? han kanske inte ens vill vara med så mycket här? Du vet inte ett skit varför jag inte skriver om honom så knip käften. Och nämna honom när de e saker jag behöver ?!?! Hahahaha du är ju rubbad, ja jag nämnde att han sov och att jag inte ville köra o handla, kanske för vi brukar bestämma maten tsm?! Eller för vi hade bestämt att vi skulle KÖPA snabbmat ?! Så ärligt lägg dig inte i saker du inte vet ett skit om. Jaha så att sätta mig i en bil och köra 5minuter för att gå in i en affär 5 minuter gör under med fläsket enligt dig ?! Skulle inte tro det... Och eftersom jag inte gått upp särskilt mycket under min graviditet så är det inget jag direkt bryr mig om för tillfället.. Så ännu en gång Stick härifrån om det inte passar dig.. Och våga stå för vem du är !!!!

Gravid vecka 39


Allmänt: Snart är det stora dagen här, då du kan krama och pussa bebisen. Var inte orolig om du fortfarande går och väntar i slutet av denna vecka – det är bara cirka 5% av alla bebisar som föds på sitt beräknade förlossningsdatum och hela 75% föds senare. Och man väntar i allmänhet minst två veckor innan man bedömer dig som överburen.

Fostervattnet, som var klart från början, är nu mjölkaktigt från det som avsöndrats under graviditetens förlopp, bl a ovanhud som ger plats för den nya hud som växer underifrån.

På TV börjar förlossningen typiskt med att vattnet går – mitt i en folksamling, såklart – och fortsätter med ögonblickliga sammandragningar. Om du gått och oroat dig att detta kommer att hända dig, kan du med all sannolikhet sluta. Fosterhinnorna brister i mindre än 15 % av fallen och även om det sker så brukar bebisens huvud fungera som propp (däremot kan du märka, att det läcker om du ligger ner). Det bästa är att du tar det lugnt om det sker – det kan ta timmar innan värkarna börjar – och ringer BVC eller din läkare. Din kropp kommer att fortsätta producera fostervatten tills bebisen är född, så du kanske får rådet att stanna hemma tills värkarna har satt igång, eller eventuellt igångsättning.



Egna funderingar: Man har ju alltid massa funderingar men när man väl sitter här och ska skriva ner dom så poff så är dom väck. Men nu när man myst med Micke och Josefin´s lille Lucas så bara längtar man ännu mer efter vår egna pluttis ♥ Nu är det 7 dagar till beräknad förlossning men jag tror faktiskt att jag också kommer gå över tiden en del. Men iaf inom 3 veckor så lär han ha kommit ut till oss ♥ Tänk så snabbt tiden har gått från det att vi fick veta att vi skulle bli föräldrar tills nu. Även om jag mått sjukt dåligt innan och tyckte tiden kröp fram i snigelfart så nu när man tänker bakåt så bara ojoj var har tiden blivit av liksom?






Däckbyte !


Johan bytar till sommardäck på familjebilen just nu :) Känns skönt att det äntligen börjar bli varmare ute. Längtar sååå till sommaren då man kan ligga och mysa på en filt med lillen ♥ 







Varit med syrran



Hehe vi har träffats en hel del nu på sista tiden. Jag skickade sms till henne imorse för jag såg att det var så fint väder och då vill man ju inte bara sitta hemma. Så skrev hon tillbaka att hon vänta på att jag skulle vakna :) så söt. Så körde hon mig till Ams för jag skulle få en signatur därifrån. Och sen fick jag minsann köra hennes lilla pärla, för hon skulle in i barnaffären G-knapp och den ligger på ett sådant kasst ställe där det nästan aldrig finns parkering o.s.v. Så jag körde och släppte av henne o Nicole där sen körde jag in i en annan gata och väntade tills hon var klar. Riktigt mysig liten bil att köra. Efter det stack vi till Coop för hon skulle handla lite + vi skulle handla lite till påskmiddagen som vi ska på, på söndag. Kommer bli så himla mys :)

Grow up !



Haha hur orkar vissa människor ?! Jag får skriva precis vad jag vill i MIN egna blogg och vill jag gnälla för att jag har ont i min rygg o.s.v så får jag göra det. För min blogg är till för mig och jag skriver inte den för din/eran skull. Utan jag vill kunna gå tillbaka sen i min nästa graviditet och verkligen se hur jag mådde i slutet o.s.v. och jämnföra. Dessutom är det många av mina vänner och familj som läser och uppdaterar jag här om hur jag mår så slipper dom ju ringa och smsa 100ggr om dagen. Men som sagt kom inte in hit och gnäll då kan du dra igen. För vill du inte läsa mitt gnäll så vad fan gör du här ?!?!



Precis kommit hem



Vi åkte in och hälsade på Micke och Josefin och deras underbart söta lilla Lucas. Fast först åkte Johan och klippte sig och jag väntade hemma hos Magnus och Erika :) Vi köpte mat på Sibylla med oss också för dels var vi hungriga och det var dom också.. Iaf micke som inte får mat som ingår. Men gud vad lille Lucas var söt alltså, kommer bilder så fort Josefin lagt upp sen. Vi stannade där ett par timmar och gosade med honom och ställde 100tals frågor till Josefin <3 Och imorrn ska dom åka hem :)

....


Och vem har sagt att jag sitter vid datorn ?!?!

Uppdatering denna jobbiga dag



Har iaf fått sova lite idag men fortfarande sjukt ont i ryggen. Ont på andra ställen också men ryggen är värst och jag får verkligen panik :O och blir på dåligt humör känner jag. Vi skulle egentligen fått besök senare ikväll men blir inte så som det ser ut för tillfället. Men det kommer fler dagar annars :) Skulle vilja till Micke och Josefin också och titta på Lucas ju men får se hur det blir sen när Johan stiger upp. Finns inget att käka här hemma heller mer än mackor så nu är jag hungrig och jag vill inte köra bil nu när jag har så sjukt ont i ryggen heller :/


Orkar verkligen inte mer



Jag känner sådan lust att strypa någon så ont jag har, speciellt i svanken. Igår hade jag riktigt jobbiga sammandragningar så det var tur jag körde syrrans vagn. För i mellanåt var dom så kraftiga att jag verkligen fick klämma i handtaget allt vad jag orka. Och sen började jag få ont i ryggen också framåt kvällen. Jag hoppade i ett varmt bad och visst hjälpte de litegrann för stunden men så fort jag reste mig gjorde det ont igen. Så försökte sova istället och efter många stånk och stön somna jag. Men har inte sovit alls bra. Och som ni ser är jag ju redan uppe också, efter att ha legat och haft ont i ryggen några timmar. Fattar inte varför det ska göra så satans ont i ryggen alltså?!? Kommer inte orka ha det såhär flera dagar i rad ju. Önskar dom bara kunde sätta igång mig istället.

Shopping med syrran igen :P



Blev inget hörby iaf men vi stack till babyringen som tydligen hade rea idag på en del saker. Jag köpte 2pack snuttefilt, påslakan och örngott till vagnen och så en babysitter.




Såhär ser babysittern ut som jag köpte :) Tyckte den va cool..






Påslakanet och örngottet, fick bli mörk blå för det fanns ingen annan färg som direkt passade till vagnen.





Och slutligen snuttefiltarna, dock ville jag inte ha Pingu eftersom min svåger och svägerska ska ha pingu till lille Lucas. Men hittade ingen annan i ljusblå och det ville jag ju ha..







Wiiieee Grattis !!!



Grattis Micke och Josefin till er lille Lucas ♥
Äntligen ville han komma ut.
Längtar tills vi får träffa honom...



Söndag 28 mars



Idag sov jag iaf inte så länge. Har varit vaken en stund nu dessutom och ätit frukost och sådär. Men kanske ska gå och vila lite till ändå?! Känner att jag börjar få huvudvärk och jag ska med syrran till Hörby senare. Har inte sovit så bra i natt, först låg jag vaken till halv fem då Johan skulle till jobbet. Sen låg jag vaken en stund efter det och sedan så har jag vaknat 100tals ggr under hela morgonen. Har varit så sjukt varm :O

Percy Jackson - Kampen om åskviggen




Det var faktiskt en bra film. Kanske inte direkt jätte värd att se på bio. Men jodå lätt värd att se iaf. Hoppas det kommer fler :) Har ni sett den? Vad tyckte ni?




Får en 3a av 5





Ojdå :O



Vaknade inte förrän nu :O helt chockad själv. Men jag är så trött nuförtiden att det skrämmer mig själv. Visst det står man ska vila massa o.s.v. och under dagarna försöker jag ju istället göra saker så jag inte tröttnar på bara gå hemma. Så kanske borde vila mer på dagen? Men då är jag rädd jag inte ska somna på natten.. Jobbigt dilema det där.. Men ja idag blir en slappe dag faktiskt och ikväll ska jag lägga mig i ett varmt bad och bara njuta ♥ Johan slutar kl 19 så ett tag till får jag vara ensam hemma *tråk*

Shopping med syrran


Hängde med syrran, zara och nicole till Burlöv center idag för Zara skulle ha ny jacka bland annat. Och jag tycker alltid det är trevligt att komma ut från huset lite. Nu sitter man ju mest och väntar på den lille ska titta ut ♥ Syrran shoppade en del till töserna men jag shoppa faktiskt inget idag. Jag hitta ju lite till lillen jag skulle vilja ha men har redan så mycket så känner att det är bättre att handla efter hand sen när han väl är ute. Vi gick väl runt där i 2½ timme eller något sådant..Sen stack vi inom maxi och handlade lite mat. Dock vill Johan käka pizza ikväll så ja det går såklart bra, så får göra köttbullar imorrn istället :)


Gravid vecka 38 + 2

Allmänt: Nu är du 38 veckor gången (eller gravid i 39:e veckan, om du föredrar att räkna så). Förlossningen är runt hörnet och din bebis ligger och väntar på rätt tid att födas. Den fortsätter att lägga på sig ett litet lager kroppsfett, som kommer att hjälpa till att hålla rätt kroppstemperatur och kommer att öka lite till i vikt (pojkar tenderar att väga något mer än flickor). Försök ta det lugnt om du kan — det kan ta ett tag till nästa tillfälle. Gå ut och se en film, läs en bok eller ta långa tupplurar istället för att måla om bebisens rum eller vika bebiskläder. Det kan vara värdefullt att tillbringa lite kvalitetstid på tu man hand med din partner om ni kan.


Egna funderingar: Det är väl mer allmäna funderingar man har nu. Så som hur mycket mjölk dricker dom i början, hur mycke ska man pumpa ut? Kommer han använda napp ? När kommer han titta ut? Kommer jag gå över för mycket i tiden så det blir en jätte bebis? (please dont) o.s.v.. Nu vill man mest att han ska komma ut så man kan börja få tillbaka sin egna smidighet. Och kunna mysa med honom såklart ♥ Testa vagnen i det fina vädret och prova alla de fina små kläderna.






Haha ser ut som pippi långstrump eller något. Och helt sliten. Det är sjukt så trött jag är idag alltså. Känns som jag kan sitta här och somna.


Tävling hos Egoina.


Är med och tävlar på Egoinas blogg. Gör det ni med ;) Men idag ska vinnaren utsees så man kan ju hoppas på att det blir senare ikväll.



Jag skulle verkligen vilja vinna en Bloggie, den hade varit perfekt nu till vårt lilla kärleksbarn tittar ut om några dagar/veckor?! Att kunna filma allt underbart han hittar på med och visa för omvärlden ♥







Min dag :)



Då var man hemma igen. Steg väl upp runt halv ett eller något idag ?! Skulle iväg med syrran och Nicole till nån loppis i åkarp. Stod och snackade med brorsan som var påväg ut med Bella och även syrran och Nicole hade kommit. Snackade väl där ute i 40min eller något innan vi körde vidare. Missade mamma med nån minut tyvärr :/ Sen efter loppisen stack vi och glodde på en annan loppis också som inte var så himla rolig. Sen bar det av hem till syrran för vi skulle äta VÅFFLOR :) Är ju även våffeldagen idag jue .. Så kom mammi också ♥ Så sjukt gott med våfflor, äter ju bara det en gång om året så frossade som attans i de.. 



Tack för en mysig dag :) Toppen väder också ju..  Så bebis nu kan du få lov att titta ut om några timmar ;)

Idag är ingen vanlig dag !



För idag är det min FÖDELSEDAG :)



<3



Idag har vi varit tsm i 4 år ♥


Sorry



Sorry för riktigt kass uppdate idag. Blev inget shoppande men umgicks med Erika ändå. Tack för att du finns gumman♥ Vet inte riktigt vad klockan var när jag stack hem till dom men har nästan precis kört henne hem iaf..


Night Night



Natti natti får väl gå och lägga mig nu så jag kommer upp imorrn. Ska till stan med Erika :) Ska köpa en present till Johan för vi har 4 års dag på onsdag ♥


Sommarklänning





Tycker att den här klänningen från Nelly är helt underbar. Men vet inte riktigt om jag skulle passa i den ? Vad tror ni??


Floral Skirt Jersey Dress SEK 349, Rare Fashion - NELLY.COM


Magen vecka 37+6








Måndag



Inte så mycke att uppdatera om idag. Hade sån jobbig huvudvärk imorse så ställde in mötet med coachen, men ja vi snackar ändå mest bebisar nu när det är så nära. Sen la jag mig för att bli av med skiten igen men ja nu börjar den komma ännu en gång :/ riktigt jobbigt. Men jag tror det är mycket för att jag är så satans trött nuförtiden. Det är riktigt sjukt, känner sig som en zombie mestadels av tiden. Men men älsklingen börjar jobba 20 idag sååå trist. Får se vad vi käkar och sådär, sen kommer jag väl roa mig med tvn eller nåt..


Vad sker hos er ?

Gravid vecka 37+5



Allmänt: Nu är du 37 veckor gången (eller gravid i 38:e veckan, om du föredrar att räkna så). Bara två eller tre veckor kvar! Denna vecka tappar din bebis den duniga kroppsbehåring som kallas lanugo och det vaxliknande lager som skyddat huden och som kallas vernix caseosa. Din bebis sväljer båda substanserna och de kommer sedan att ligga kvar i tarmen till födseln där de bildar den svartgröna avföring som kallas barnbeck (mekonium). De sista veckorna kommer du förmodligen att känna dig som en ganska rastlös flodhäst. Försök trots detta att vila så mycket som möjligt, även om du har svårt att sova — du kommer att uppskatta det efter förlossningen.


Många bebisar har nu huvudet fullt av hår som är ungefär 2,5 cm långt. Men det behöver inte ha samma färg som ditt – mörkhåriga par kan bli överraskade av nyfödda bebisar mer blont eller rött hår och ljushåriga föräldrar kan få bebisar med mörkt hår. Och så finns det förstås bebisar som inte har något hår alls.



Egna funderingar: Jaha fick mina första två bristningar häromdagen men inte så farliga ändå för de är precis som dom inte "blommat" upp riktigt. Kanske bara är märken av töjning som försvinner sen igen?! Om jag har tur.. Aja annars bleks dom med tiden. Dock när jag såg som i spegeln så började jag stor tjuta :'( Usch vad jag tyckte det var hemskt. Har även börjat få riktigt kraftiga sammandragningar och ont i ryggen så verkar som om kroppen börjat förbereda sig iaf. Hoppas på nästa vecka ;) ♥ Förutom torsdag då det är min egna födelsedag, vill ju att pluttisen ska ha en egen dag. Han har även rört sig väldigt mycket de senaste dagarna förutom igår och idag. Men skönt att veta att han mår bra iaf. Tänk att inom 4 veckor är han ute hos oss ♥ Har inte orkat ta några bilder på magen nu så ni får nöja er med den tecknade om hur bebisen ser ut nu ungefär. Ska försöka orka ta bild på magen imorrn lr så :)






Trevligt besök ikväll


Idag hade vi besök av Micke och Josefin. Ännu ingen bebis som tittat ut hos dom. Dom kom vid 18 tiden så åt vi tacopaj med sallad och tacochips, faktiskt länge sedan vi åt det så var gotti gott. Sen satt vi där och pratade massa innan vi flyttade in i stora rummet. Så åt vi lite gott gott och tittade på Falk filmen som även var på 4an. Men vi slapp ju reklamen o.s.v. ;) men den var faktiskt riktigt bra så får väl glo på de andra 3 en annan dag. Sen tittade vi lite på youtube klipp innan dom begav sig hemåt runt 22:30 tiden.. Ännu en trevlig kväll :)





Barnvagnen <3


Vi var ju även och hämtade vagnen i fredags. I LOVE IT ♥ Färgerna är helt underbara. Man kan inte sluta titta på den och tänka hur fin den är och att snart kommer vår lille gosse ligga där ♥


Helkväll/natt med Erika



Jag satt och kämpade med mina hormoner igår kväll så Erika var gullig och erbjöd sig att komma. Så Magnus och Jesper släppte av henne här för dom skulle hämta en bil i Malmö ändå. Så promenerade vi bort till maxi, ajaj vilka sammandragningar jag hade. Köpte chips, choklad och läsk som vi sedan satt och frossa i medans vi tittade på Twilight och även sedan New Moon. Och snackade en massa :) Super skoj... Vi la oss inte förrän strax efter fyra :O Men jag hade uaf super skoj. Tack för en underbar kväll/natt, skönt att prata av sig också.


Sen körde jag henne hem för någon timme sedan och nu håller jag på att städa medans Johan är och handlar. För Micke och Josefin ska komma och äta här idag :)

Nya bilbarnstolen


Var och hämtade vår brio babyskydd igår. Super fin färg.



hahaha

En sexåring och en fyraåring sitter på övervåningen i  sovrummet. Sexåringen säger "Vet du, jag tror det är dags för oss att börja  svära." Fyraåringen nickar och håller med. Sexåringen fortsätter "När vi går ner  och äter frukost tänker jag säga något med helvete och du kan säga något med  fan."

Fyraåringen håller entusiastiskt med. När modern kommer in  i köket och frågar sexåringen vad han vill ha till frukost svarar han "Men för  helvete morsan, du vet ju att jag vill ha Havrefras och mjölk!"

SMACK! Han flyger ut ur stolen, snubblar omkring i köket, ner på  golvet, och sedan upp på övervåningen som en raket, gråtandes medan hans mor  förföljer honom och slår honom i rumpan för varje steg han tar. Hans mor låser  rummet och skriker "Du kan stanna där tills du har vett nog och jag släpper ut  dig igen!"

Hon går sedan ner igen, tittar strängt på fyraåringen  och frågar honom "Nå, vad vill DU ha till frukost då, min unge man?" 

"Jag vet inte" svarade han "men du kan ge dig fan på att det inte är  Havrefras i alla fall!"

Haha min familj är inte kloka ;)



Efter barnmorskan och sådär gick jag och Johan och la oss för han hade jobbat natten och jag själv var svin trött. Så vi sov som två stockar och hade inte hört att det ringt eller något. Sen när jag steg upp igen runt halv fyra så skrev jag med mamma på msn och hon bara var har du varit o.s.v. Då hade dom trott att jag var på BB för jag inte hört av mig efter barnmorskan.. Hahahahha... Så mamma hade väl ringt 4-5ggr till min mob, syrran runt 6ggr och ett annat nummer runt 5-6 ggr också.. Och så hade jag fått typ 3 sms av syrran och ett röstmeddelande från mamma ♥ Hahahha ni är underbara.... Dom hade t.om ringt till förlossningen och frågat om jag var där och blivit omkring kopplade till olika för att dom skulle kolla upp de o.s.v... hahahahaha....


Besök hos barnmorskan



Var där klockan 9 imorse och tog knappt ens 10min sen körde jag hem och var hemma igen runt tjugo över. Sjukt härligt. Och älsklingen var fortfarande uppe också så vi satt och prata lite medans han spela på gitarren. Kollade inte så mycke hos barnmorskan, mest vikten, blodtryck, bebisens hjärta och mätte magen. Jag har iaf gått upp 13kg sammanlagt.


Just det ...


Kom ju på det att jag ska vara hos barnmorskan imorgon klockan 9. Så bör väl gå och nanna nu. Slipper iaf ta bussen vilket är rätt härligt faktiskt. Kommer hem snabbare :)


Nya bilen



Vi köpte som sagt en familjebil igår :P Så idag körde jag med den och Johan med sin rallybil och så tvättade vi dom jätte fint. Och jag skulle ta foto o sätta in här. Men sen typ samma ögonblick vi blev klara med tvättningen ringde Magnus och Erika och behövde skjuts upp till helsingborg området för hämta en bil. Så vi körde med familjebilen. Eller ja efter vi 4 käkat Burger King släppte vi av Johan hemma eftersom han skulle börja jobba kl 20. Så körde Magnus upp och jag och Erika satt och snacka massa :) Sen körde vi på värsta grusvägen så min bil blev helt smutsig igen :/ stackars... Men men.. Sen klydda deras bil och sådär en del så kom inte hem förrän nu men de gjorde inte mig nåt. Hade inte mycke mer att göra hemma. Och måste bara säga att gud va skönt de är med körkort, sitta där i sin egna lilla värld..

Torsdag



Usch idag har jag sån jobbig huvudvärk. Har sovit hårt i natt. La mig dock väldigt sent också, runt halv fyra. För jag hade rätt ont. Kändes som förvärkar som återkom men ja dom verkar ha försvunnit nu över natten igen iaf. Synd jag som ville det skulle vara på gång nu. Vill ju att du ska komma ut till oss pluttis ♥ Jag funderar på att börja gå promenader men just nu är ju alla sjuka så och jag börjar äntligen bli frisk så vill inte bli smittad igen. Och tråkigt att gå ensam jue :/



Föresten vi köpte en bil igår :)

Man blir ju smått förbannad


Ja vi skulle ju hämta vagnen idag men så går jag in på hemsidan och så står det att dom håller stängt den 16-17 mars. Fast att han på kvittot skrivit hämtas den 17mars. Ärligt håll koll på när du ska ha öppet och stängt. Sen på torsdagar har dom stängt så ja det får bli fredag som vi hämtar den. Provade ringa ändå för säkerthetens skull men nope, telefonsvarare. Jag har ju sett fram emot denna dagen helt länge nu så ja jag blir faktiskt lack..

Onsdag :)



Idag ska vi hämta barnvagnen och bilbarnstolen. Kommer ta bilder och visa er sedan när vi är hemma igen. Måste dock låna mammas bil eftersom vi inte får plats i vår eftersom vi har en fet baslåda där bak ;) Och bilen vi skulle titta på igår struntade vi i eftersom dom som var och titta på den före oss gav ett för högt bud. Det var den inte värd i med den hade gått rätt långt. Visst den var stylad men de kan man göra med vilken bil som. Men ändå trist då vi verkligen trodde de skulle bli den. Men vi ska åka och titta på en annan bil senare idag så får vi se :)


Ska ringa barnmorskan också nu när som för jag har fortfarande stenhård mage som ömmar :/ Måste bara höra så det inte är nåt allvarligt eller sådär. Har läst ett och annat på internet så..

En söt liten dress


Hade beställt den på Lindex hemsida då det var/är 30% på valfritt babyplagg där. Tyckte den var super söt. Så var och hämtade paketet idag.






Den perfekta mannen !











Och här har ni kvinnorna som väntar på honom..


Måndag



Mår fortfarande inte bra + nu har jag börjat få lite ont i magen. Så vet inte om det kanske är nåt på G där också?! Vi får väl se. Idag sov vi enda till klockan 16, dock slutade älskling vid 6 imorse så förstår att han är trött. Men fattar inte hur jag klarar av att sova så länge? Var ifs uppe länge igår för att slå mammas rekord på ett spel på facebook och efter ca 3 timmar gjorde jag det. Men men idag blir det bara att slappa och hoppas på att bli friska. Älsklingen ska kanske med sin bror och kolla en familjebil till oss, idag eller imorgon :)

Ego gravid bild

Tänkte nu de senaste dagarna har min blogg varit riktig tråkig. Men är man sjuk så är man. Men ja jag slänger in två små ego bilder som jag tog för nån dag sedan..



 


Söndag



Fortfarande sjuka här hemma. Idag har varit katastrof ingen av oss har sovit särskilt bra. Börjar bli riktigt jobbigt att må såhär nu. Och jag har börjat må illa som attans också tror det är halsbrännan som gör det. Synd om Johan som måste åka iväg och jobba nu hela natten :( Jag ska slänga mig i soffan igen och titta på Wipeout och sedan serier. Orkar knappt röra mig så seg jag känner mig i hela kroppen. Och stackars mormor är också sjuk, pratade med henne innan idag.. Verkar vara nåt skit som går runt nu..


Hade ju hoppats på att må bra tills imorgon då det var meningen att jag skulle träffa Pernilla och Anncha men vill inte smitta dom så det får bli när jag mår bättre igen. Förhoppningsvis snart..

Lördags kvällen



Gick bort till Maxi för handla chips innan. Men störigt väder, små regnade typ så blev dyng sur ju och svin kallt om benen. Sen fick jag rejäla sammandragningar på vägen hem men nu känns det bra igen. Var ju bara så sugen på chips så var tvungen att ge mig ut fast att jag är sjuk. Sen nu sitter man och glor på melodifestivalen men tycker dom kan skippa allt mellanskit egentligen bara utdraget men förstår att man måste vänta på sammanställningarna men ändå. Super tråk.. Vem hejar ni på föresten? Jag hejar på nr 10 Erik Saade men sen tycker jag även Pernilla´s låt var bra faktiskt. Och Darin´s men tycker inte att en lugn låt ska vinna..


Aja nu ska jag kolla vidare

Super trist



Jag låg i sängen helt pigg och vaken när älsklingen kom hem vid halv 4 -4 tiden sen låg jag väl vaken en stund där efter också innan jag äntligen somnade. Riktigt jobbigt är det. Och idag skulle ju Erika komma så skulle vi ha lite mysig tjejkväll men vi båda är jätte sjuka så kändes som det är bättre att ses när vi är friska igen. Men så himla synd hade sett fram emot denna dagen så mycket ju. Men men får lägga mig i soffan med en filt och te och glo serier hela dagen/kvällen istället. För älsklingen jobbar ju, han började nu halv fyra så. Riktigt trist och även synd om honom då han heller inte är frisk..



Hjälp mig, vill sova !



Är inte trött alls :/ funderar på att lägga mig i soffan och titta på lite serier. Men sen vill jag gärna inte lägga mig för sent för då kommer vi sova bort hela dagen. Men vad ska jag göra åt saken? Kan ju inte sova när jag väl lägger mig. Och näsan gör att jag knappt kan andas och min nässpray är slut nu så måste fixa ny. Helst imorrn så jag kan bli frisk snabbt igen.



Hur mår ni andra???

Gipsat magen


Fick en rolig julklapp av brorsan och Sandra med barn. Där man skulle göra en gipsmage av sin gravidmage. Så i förrgår hjälpte älsklingen mig med det :) Det var faktiskt en rolig sysselsättning den kvällen. Lite kladdigt så det var tur man fick plast också. Ska klippa till kanterna lite fint sen och fila den lite. Ska även köpa färg så jag kan måla på den. Skulle vilja trycka lillens hand och fot på den sen men får se om det finns någon bra färg till de. Då man egentligen ska använda akrylfärg (tror jag de heter) och det vill jag inte smeta på honom ju. Men ska till Panduro hobby och fråga en dag.. Kommer bli super..






Mår piss



Fortfarande sjuk, har ont i halsen och öronen. Även lite täppt i näsan så man kan ju knappt sova om nätterna. La mig runt 1 tiden i natt tror jag men kunde inte somna så runt 3 steg jag upp igen och satt och pratade lite med Johan. Sen provade jag sova igen men som sagt gick inte så bra förrän Johan kom och la sig då somna jag iaf efter en stund. Men nu har jag bara lust att sova hela tiden :/ Vill bara detta ska ha försvunnit innan pluttisen tittar ut till oss, vill ju inte han ska bli sjuk de första han gör ♥

Jennifer och Gerard

Tyckte det var en läcker bild på dom :)
Hoppas det håller..





Gravid v 36



Allmänt: Nu är du 36 veckor gången (eller gravid i 37:e veckan, om du föredrar att räkna så). I slutet av denna vecka passerar du en viktig gräns då din bebis sägs vara fullgången. Detta betyder att du, i teorin, kan föda nu. När din bebis gradvis sjunker ner i bäckenet kommer din mage och dina lungor äntligen att kunna expandera lite mer. Nackdelen är förstås att trycket på blåsan kan öka så att du måste gå på toaletten oftare.


(Mellan 37 och 42 veckor räknas graviditeten som fullgången – innan 37 veckor anses bebisen underburen och efter 42 veckor överburen.) När du besöker barnmorskan kommer hon eventuellt att kolla om livmoderhalsen börjat tunnas ut eller rentav vidgas. Barnmorskan kommer också att kontrollera hur bebisen ligger. Denna information skrivs in i din journal så att de vet din historia när du kommer till sjukhuset för att föda.



Egna funderingar: Lättare att andas har jag inte märkt av men att gå och kissa 10000ggr om dagen/natten. Riktigt jobbigt på natten att behöva resa sig och så bli helt pigg. Men ja jag har sovit som en stock nu några dagar faktiskt så det är skönt. Märker knappt själv när jag går upp och kissar. Det jag mest funderar över nu är - När kommer du pluttis ?! ♥ Bara skitet med försäkringskassan också som ska fixa sig sen är vi redo för dig lilleman. Nästa vecka ska vi hämta vagnen och babystolen till bilen :)


Onsdag 10/3



Vi har tyvärr fortfrande inte fixat min dator. Får se om vi orkar senare annars imorrn, känner sig helt knas utan den. Dock har vi ju den bärbara som jag kan sitta vid men det är ändå inte samma sak :/ Och man känner inte för att uppdatera bloggen os.v. med den bärbara. Skulle gjort gipsmagen idag också men i med ingen av oss mår bra skjuter vi fram det. Så hoppas pluttisen stannar i magen tills jag gjort den iaf annars kommer jag ångra mig som attans att jag inte gjorde den nu..

Sjukling


Jaha då var man sjuk då. Har svin ont i halsen, kände det redan igår morse men sen försvann de. Men tyvärr kom det tillbaka på natten och idag är det värre. Och älsklingen har likadant, så han skyller på mig och jag på honom ;) Men ja det känns lite trist, räcker det inte med att jag är gravid och knappt kan sova redan ?! :P Aja får hoppas det går över snabbt iaf.

Trevlig kväll



Kom hem från brorsan och Sandra för en stund sedan. Riktig trevlig kväll :) Satt och pratade massa och tittade på tvn. Det nya programmet med dejting in the dark eller vad det heter ?! Så löjligt, men ändå rätt roligt att glo på.. Barnen hade feber så dom fick medicin och gå och lägga sig. Stackarna. Gick hem efter housewifes så har jag precis ätit lite mat och tittat på Cougar town.. Min dator fungerar inte så sitter vid Johans och luffar mig.. Hoppas vi kan fixa min dator imorrn men antagligen måste vi formatera om den igen och det menas med att jag måste installera om ALLT skit där sen igen.. kul ^^

Tisdag



Vaknade med huvudvärk så blev inte att jag stack till föräldragruppen idag. Har i för sig redan hört det jag ville höra men ja jag ville ändå gå på sista också. Kommer ju finnas andra tider så får se om jag tar mig dit en annan dag. Riktig jobbig huvudvärk iaf. Hoppas den går över snart, mår lite illa också. Bebisen börjar bli lite föööör stor nu svårt att andas i mellanåt som han trycker på med benen. Men nu är det inte långt kvar ♥

Ego bild



 

 


Riktig jobbig natt



Hade så fruktansvärt ont i magen igår när vi åkte hem från kalaset. Kunde inte somna på evighet. Kvittade hur jag låg så var något jobbigt eller gjorde ont. Sen har jag varit uppe runt 5-6 ggr och kissat under natten vilket också är jobbigt. Sen nu tillslut vid halv tio / tio så steg jag upp inte lönt att ligga kvar. Men har inte ont i magen mer nu iaf. Men riktigt sjukt trött är jag... Lillen är verkligen vild där inne idag ♥




En mycket sliten Sanna efter en jobbig natt


Kalas för Jakob :)



Igår var det kalas för Jakob. Vi gav honom ett jätte fint prinsess kort och pengar ;) Maten var jätte god det var kött (som Jakob lagat) med pommes, sås och sallad. Och till efterätt var det kladdkaka, tror jag de heter?! haha... Hade mycket trevligt iaf. Pratade massa om bebisar och bebissaker med Joos och Erika. Sen mot kvällen satte vi oss alla tillrätta i sofforna och tittade på foto på tvn. Sedan när Krister och flickorna åkt så tittade vi andra på filmsnuttar från när bröderna strandberg var så. Så jäkla gulliga och Johans röst var helt underbart söt...  Hoppas det blir fler filmsnuttar en annan kväll då dom även var yngre.





Jag innan vi åkte till kalaset :)

 

 


Bilder från kalaset :P




 

 

 

Ja det var inte så många bilder men ja de får duga ;)

 


Kalaset !



Idag hade jag och Johan kalas :) Gick super bra men jag var svin trött efter att vi gick och la oss efter 4. Sen upp vid halv tolv och iväg och handlade till tårtorna jag skulle göra (glömde tyvärr ta foto på dom). Var hemma igen vid 2 så fick jag börja med tårtorna direkt sen blev klockan 3 och Johan fick köra och hämta smörgåstårtorna medans jag dels gjorde mig klar i all hast och höll på med tårtorna. Blev inte klar med dom förrän gästerna började komma tyvärr :/ Så kände mig sjukt stressad. Men ja de ordnade sig med allt iaf :) Jätte fina presenter, önska oss mest pengar dock då vi ska köpa ny diskmaskin. Men det var nice iaf.. Och gästerna verkade nöjda också så det var skönt :) Blev tyvärr inte mer än kanske 3 bilder tagna heller så för jag orkade inte + jag glömde det. Men ja dom vi tog kommer nog in imorgon/senare idag iaf om jag har tid över... Imorgon/senare idag är det ju dax att fira Jakob :)



Besök hos barnmorskan



Var hos barnmorskan imorse vid 9 tiden. Vanligt rutinbesök men slapp stick i fingret idag ;) Magen hade växt 1 cm till så ligger nu på 33cm. Och de andra såg också normalt ut.. Så inte så mycke mer att skriva om detta besöket. Nästa besök är om 2 veckor.

Torsdag 4/3



Idag har bara varit en helt underbar slappe dag. Vi steg upp sent efter att ha varit uppe till efter 5 imorse. Sen har vi suttit vid datorerna och spelat. Fram till klockan 4 ungefär då gick jag ner och gjorde mat, blev kotlett, pommes och sås. Men älskling fick ta med sitt till jobbet eftersom han började halv sex och var inte direkt hungrig innan så. Syrran och hennes familj kom en sväng för att hjälpa oss sätta upp lamporna i hallen, ska köpa två nya glödlampor imorrn iaf när vi ändå handlar resten till kalaset. Imorgon ska jag till barnmorskan och sedan köra ett ärende med mormor.

Hälsade på mamma :)



Mamma körde precis hem mig, åkte till henne efter jag varit på försäkringskassan. Så har vi snackat massa och tittat på tvn. Riktigt mysigt att bara umgås vi två ♥ Drack the och käkade chips ;) Efter ett tag kom Uffe och Rambo, så kollade vi på fuskbyggarna eller vad det nu hette. Helt sjukt hur det kan gå till. Någon mer som såg det?! Sen som sagt när det var slut körde mamma mig hem.. Tack för ikväll mammi

Försäkringskassan


Var där och lyssnade om föräldrapenning men det mesta visste jag redan. Dock ville jag prata med någon efter men fanns inget sådant idag så får ringa imorrn och beställa en enskild tid. För dom har råkat räkna lite fel o.s.v. typiskt. Men det kommer ju fixa sig tillslut iaf :)

Onsdag 3/3



Hade en riktigt hemsk dröm i natt :/ Vaknade med tårar.. Tur älsklingen var hemma så man kunde krypa in till honom och mysa ♥ Vi steg inte upp förrän halv 3, riktigt skönt och inte ens då ville vi gå upp. Men han börjar jobba halv sex och jag ska till försäkringskassan och snacka om föräldrapenning vid kl fem. Sen blir det väl hem och datanörda mig nu när jag börjar fastna i spelträsket igen :P

Onsdag 3/3



Hade en riktigt hemsk dröm i natt :/ Vaknade med tårar.. Tur älsklingen var hemma så man kunde krypa in till honom och mysa ♥ Vi steg inte upp förrän halv 3, riktigt skönt och inte ens då ville vi gå upp. Men han börjar jobba halv sex och jag ska till försäkringskassan och snacka om föräldrapenning vid kl fem. Sen blir det väl hem och datanörda mig nu när jag börjar fastna i spelträsket igen :P

Gravid vecka 35



Allmänt: Nu är du 35 veckor gången. Nu har din bebis inte mycket rörelseutrymme. Det är så trångt därinne, att den kanske inte rör sig lika mycket längre. Bli inte förvånad om du ser konturen av en arm, armbåge eller ett knä under huden på din mage när bebisen sträcker på sig!Eftersom livmoderns väggar och din mage sträcks alltmer och blir tunnare, kommer mer ljus in och bebisen kommer att utveckla tydligare dygnsrytm.


Eventuellt har bebisen nu lagt sig med huvudet nere i ditt bäcken redo för förlossningen men vissa bebisar, särskilt om du fött förut, fixeras inte i bäckenet förrän förlossningsarbetet börjar.


Nu är det mycket mindre fostervatten och mycket mer bebis i din livmoder (som har utvidgats till 1000 gånger sin normala volym) och du har förmodligen lagt på dig mellan elva och 14 kg. Din navel har också sträckts och sticker förmodligen ut. Eventuellt känner du dig andfådd nu när livmodern har växt så att dess ovandel sticker upp i bröstkorgen.



Egna funderingar:
Idag när vi var på föräldragruppen började man tänka rätt mycket på förlossningen. Jag har bestämt mig för att försöka bada mycket, lustgas och epiduralen iaf. Även roligt att höra Johan ställa massa frågor till mig i bilen hem :) <3 Jag har gått upp ungefär 13 kg nu iaf så det är väl helt okej ändå. Vår bebis ligger neråt och har gjort det några veckor nu. Får se på fredag om han har fixerat sig än. Börjar bli rätt trött på att vara gravid, inte kunna böja sig, andfådd och ont lite här och var.. Tur man får något underbart i slutet iaf <3



Köpt en lekmatta



 

Köpte en lekmatta/gym från en tjej på blocket idag. Köpte den för 400kr kostar annars 700kr ungefär. Tycker att den är smidigare än ett vanligt babygym då man kan ta av bågarna och bara ha det som en babymatta där bebisen ligger och leker med andra leksaker o.s.v. för det är ju heller inte alla bebisar som gillar leka med babygymmen.

 

 

 


Föräldragrupp - bedövning och andning


Idag var vi på föräldragrupp möte nr 2. Och hon pratade en del om kejsarsnitt, bedövning och visade hur man skulle andas under öppningsskedet. Vi fick även se en film där man fick höra vissa prata om sina förlossningar och även se två som gick och väntade på att öppnas sista biten och man fick även se dom föda. Usch när hon ena skrek ner i sin kudde fick man en klump i magen bara usch usch... Men sen blev dom så lyckliga när deras lille äntligen kom ut. Men ja det var ändå nyttigt att vara där och lyssna faktiskt. Nästa gång är sista gången och då ska det pratas "eftersnack" om amning och sådant :)

Grattis babe !!!

 

Idag fyller min fina man 22år <3 Dock är han inte hemma för han hjälper Robban att flytta så jag åkte hem till syrran och kom hem nu precis. Tänkte fixa en film, tända ljus och äta lite gottis när älskling kommer hem. Om han har tid ;)

 

 


RSS 2.0