Shopping med syrran



Jag och syrran shoppade rundor medans hennes man och barnen var på vattenland. Snacka om att vi blev trötta i benen tillslut, vi fick t.om sätta oss på en bänk ett tag. Men vi hittade rätt mycket skoj båda två :)



En super söt pyjamas till lillen <3






Sen en liten sminkväska där jag ska ha mitt favo smink, lösögonfransar som jag ska testa och ett par strumpor till lillen som matchar hans superman dräkt. Från H&M.






Sen köpte jag ett rosett diadem och ett par örhänge.





Och sedan blev det en tripp till Gina Tricot. Där jag köpte en super fin randig tröja, säkert skit snygg till sommaren när man fått lite färg och är blond igen. Och så ett lila (men de ser blått ut) linne som jag nog ska ha på lördag då vi ska ha tjejmiddag..




Ja det blev ju lite iaf :)



Tvillingar !


I natt drömde jag att vi fick tvillingar. En pojke och en flicka, dom var så himla små så man vågade knappt röra dom. Jag födde dom på något skumt ställe som typ var hemma hos mormor men ändå på en sorts skola. Så i det ena rummet var det precis som en stor infosal med massa folk och sedan i ett annat rum var min familj.. Och nicole ville så gärna leka med tvillingarna, hon älskar andra barn. Men så vågade vi inte låta henne röra så mycke i med dom var så små och tunna.. men gud vad mysigt vi hade med våra små tvillingar... Nästan så man önska det var tvillingar nu ;)



Bild från google...


Usch halka !



En stund efter älsklingen åkt mot jobb så ringer han min mobil. Då har han råkat halka i en rundell och fastna i diket :/ Sånt skit alltså, alltid saker som ska hända hans fina bil. Men ja iaf så skicka jag ett sms till pappa om han var vaken och om han kunde fixa upp Johan från diket. Så efter någon minut så ringer de, han hade sovit men skulle ändå stiga upp vid den tiden. Så vi hade tur :) Så han stack bort och hjälpte Johan upp.. Tack super mycket tack !! Tur att han har en sån stor och stark bil ju, att ringa bärgning kostar ju 1500kr helt sjukt. Hoppas bara inte det blev mycket skador på bilen :/ får se vad han säger sen när han kommer hem..

Sovdag !



Jag tänkte att idag skulle jag sova länge, väldigt länge. Till kl 14 eller något. Och jag har sovit riktigt bra för en gångs skull. Har dock vaknat sen somnat om igen flera ggr. Sen tillslut kände jag att nej nu får jag stiga upp för det känns som klockan är väldigt mycket nu. Men så var den 12:30.. Aja det är länge det också men detta som skulle vara min sovdag :) Men jag känner mig iaf utvilad ..




Snö



Precis när man börjat hoppas på att våren skulle börja komma så skulle tvunget snön komma tillbaka. Och det blir ju bara värre och värre också. Inte kul alls..



Att storhandla !



Har varit med syrran för hon skulle handla mat så skulle jag också passa på. Dock så skulle jag och älskling behöva storhandla vilket vi inte gjort på evighet utan vi handlar på maxi lite då och då vilket blir mycket dyrare än att storhandla. Men ja så hängde jag med syrran först till Coop och sedan Maxi. Och jag handlade bara lite sådant nödvändigt, ingen direkt middag och ja det blev 600spänn. Men vi måste ändå iväg och köpa mat också liksom. Nej vi får övergå till våra gamla vanor att ta en dag i månaden och storhandla :) Känns smidigare också än att behöva åka iväg typ 1 gång i veckan och handla lite smått..

Utbildningar !



Sitter och kollar lite på utbildningar och det finns en jag vill gå men den finns inte i Skåne. Och jag vill inte flytta iväg nu när vi ska få barn och sådär ju. Har dock även hittat den på distans, kostar runt 40 000kr men då undrar jag. Kommer jag orka/ha tid när bebisen kommit? Antagligen inte.. Men när han börjat dagis? Ja det borde jag kunna men tror inte man får några pengar då och nåt måste man ju ha. Så ja man blir lite kluven !!



Torsdag 28/1



Var på möte runt 11 tiden, kändes väldigt onödigt men ja måste göras. Jobbigt att stiga upp efter ännu en jobbig natt. La mig ändå vid 12 tiden men kunde inte somna och när jag väl somna sov jag nån timme bara sen vakna jag igen och så höll det på så hela natten. Så nu börjar jag få huvudvärk men inte lönt att krypa ner i sängen med älsklingen heller för då orkar man aldrig stiga upp igen ju. Annars så sker det inget särskilt idag faktiskt. Blir en lugn dag :) Får se om jag kanske kan få älsklingen till att äta snabbmat vilket han inte gillar nuförtiden för han tror han ska bli tjock. Han är för söt :)

Onsdag 27/1



Var iväg på ett ärende imorse, sen åkte jag hem till mamma för syrran och Nicki var där. Så satt vi och pratade en stund innan vi drog. Syrran skulle till apoteket så jag stack inom Coop och handla lite som var slut hemma. Sen hem, älsklingen kom hem några minuter efter mig bara så käkade vi lite bullar och nu ligger han i badet och jag ska nog gå och vila en stund. Är riktigt trött..


Idag ringde målaren också så har vi tur kommer han idag eller imorgon för att kolla på det vi vill ha fixat. Bestämma pris och sedan kommer han en annan dag och fixar de.. Längtar tills det är klart så vi kan ta hem skötbordet och göra det också klart.

Superbaby



Låg ett litet paket i brevlådan. En tuff liten body till gossen, hade glömt att jag köpt den så det var en trevlig överaskning :)




Grattis Emelie !



Idag fick Emelie äntligen sin lilla flicka :)

Framkallat bilder !



Har precis suttit och skickat in en del bilder till framkallning.. En del gamla bilder på mig och älskling också som jag ska använda till hans present till alla hjärtans dag <3 Börjar ju närma sig det nu så. Hoppas inte han jobbar då dock, hade varit riktigt trist isf.

Gravid vecka 30 !



Allmänt: Nu är du 30 veckor gången. Bebisens lungor och matsmältningssystem är nästan färdigutvecklade, vilket innebär att den har stor chans att klara sig bra även om du skulle föda i förtid. Ökningen i längd kan komma att sakta av (bebisen är ungefär 40 cm lång nu), men den kommer att lägga på sig vikt ända fram till födseln. Bebisen fortsätter att blinka och kan förmodligen se vad som händer inne i livmodern, till exempel skiftande ljusnivåer och rörliga ljuskällor. Om du håller en ficklampa mot magen, kanske bebisen inte bara vänder sig mot den, utan sträcker sig eventuellt mot ljuset. Forskare tror att bebisen redan kan se, men ingen vet riktigt hur bra. Förvänta dig inte att bebisen ska ha perfekt syn när den föds, däremot – nyfödda ser bara någorlunda bra på 20-30 centimeters avstånd. Normalseende barn når inte vad vi menar med perfekt syn förrän de är mellan sju och nio år gamla.


Bebisen har nu ögonbryn och ögonfransar.



Det börjar bli trångt inne i livmodern så när bebisen rör på sig märks det tydligt! Nu omges bebisen av ungefär en liter fostervatten, men det blir mindre när den blir större och det blir trångt. Din expanderande livmoder trycker på diafragman, vilket kan göra att du känner dig andfådd och har svårt att andas ordentligt, men det är en naturlig följd att att det är trångt om utrymmet. Vid ungefär 34 veckor kommer bebisens huvud att vändas nedåt i bäckenet inför förlossningen, vilket gör att det blir lättare att andas och äta.



Egna funderingar: Jaha nu är det bara ca 10veckor tills det är dax <3 Men jag tycker ändå att tiden går riktigt sakta nu. Bara januari har ju känts som minst 3 månader för sig. Börjar bli tråkigt att gå och vänta nu ju. Men äntligen har det börjat bli bättre med både revbenen och ryggen iaf. Men svårt att andas har jag men ja det blir ju bättre det också om ett par veckor. Jag har börjat bli sugen på saker men vet inte riktigt vad, liksom känner sånt kli i fingrarna att jag vill ha något. Får åka och köpa hem lite apelsiner. Andra funderingar jag har är ang förlossningen, vad jag vill ha för bedövning o.s.v. Är även lite rädd att Johan jobbar när det är dax och att jag kanske öppnar mig snabbt så han inte kommer hinna hem. Då får jag ringa mamma istället så får vi möta upp honom på BB. Egentligen ska man inte stressa över sådant, det ordnar sig alltid. I värsta fall får man ringa en taxi, haha..





En dag med tjejerna :)



Kom typ precis innanför dörren efter en dag/kväll med tjejerna. Denna gången var Annkie ( ja för oss heter du så*hihi) också med, riktigt roligt att träffa henne. Har ju inte träffats sedan halloween 2007. Så skulle vi hitta någonstans att äta och ja det var inte det lättaste iaf men tillslut blev det Pizza hut. Men ingen av oss åt pizza :P Och när vi beställde blev det två och två.. Haha rätt roligt, två pepsi, två fanta, två lasange och två carbonara. Sen satt vi och snacka massa om minnen o.s.v. Verkligen skoj alltså. Men när vi suttit där ett tag så kände vi att vi nog får röra på oss så vi gick till Mc donalds och fortsatte snacket. Så käkade jag och Pernilla paj :) Tack för en rolig dag/kväll.. Får inte dröja lika länge tills nästa gång dock.. Då hinner jag ju föda :P



 

 

 


Måndag 25/1



Sorry för dålig uppdatering igår men det var en riktigt slappe dag här hemma så inte mycket att berätta.. Idag ska jag iaf in och fika med några av tjejerna :) Kommer bli riktigt skoj.. Ska ses vid 15 tiden så ska snart in och duscha så jag blir klar..

Vaknade nu ?!



Vaknade precis, riktigt trött.. Åkte ju in och hämtade killarna efter 4 tiden. Var rätt pigg så varför inte liksom. Vi var hemma runt 5 sen satt vi och pratade lite. Så ja klockan blev rätt mycket innan vi somnade. Känns precis som jag också är bakis som dom andra, helt slut i huvudet och hängig :P

Rally driver ;)



Kom precis hem efter att ha kört in grabbarna till stan. Jag är pigg som bara den nu ju så vet inte riktigt vad jag ska hitta på. Får väl krypa ner i soffan med en filt och kolla på någon mysig film..

.......



Störigt att inte kunna skriva vad jag vill här eftersom vissa personer läser :/

Lördag 23/1


Vaknade för en stund sedan och har precis ätit lite frukost så satte mig här lite för kolla mejlen och sådär. Johan ligger fortfarande och drar sig men tror han ska stiga upp snart för han skulle iväg och träna en stund. Idag händer tyvärr inte så mycket för min del, har varit i full gång hela veckan så är helt slut. Kanske drar hem till syrran en sväng eller så.. Johan ska ju ut och festa ikväll så ja jag får se vad jag själv hittar på.


Vad ska ni andra hitta på idag?

The Time Travelers Wife!

Kollade precis på den. Riktigt bra film om man gillar romantiska filmer. Först tyckte jag inte den verka så bra men sen blev den bättre och bättre. Tillslut fick jag hämta en toarulle för då kunde jag inte hålla tårarna inne.


Men ni som gillar sådana filmer så är denna ett måste..

Den får 8 av 10

 


Besök hos mammi



Jag, syrran och Nicole köpte med oss frukost och åkte hem till mamma runt halv 12 tiden. Dock skulle hon iväg på akut tandläkartid vid 14 tiden så vi stannade inte så jätte länge. Men det var trevligt ändå. Och lilla busfröet Nicole var på allt hon inte fick röra och struntade i alla leksakerna :P


Efter vi varit där så stack vi nåt ärende sen köpte jag med mig hem så jag och älskling kunde käka tacos. Så vi åt för en stund sedan sen nu skulle jag bara kolla min Facebook innan jag ska ner och se en romantisk film och proppa i mig chips ;)

Ville inte stiga upp



Usch och fy vad trött jag är idag. Ville verkligen inte resa mig från sängen. Men vi ska hem till mamma och hälsa på idag så. Jag får vila ikväll istället :) Vad ska ni göra idag då?

Sex and the city - The movie




Jaha då har man suttit och bölat sig igenom filmen också. Sjukt bra är den. Längtar tills tvåan ska komma. Någon som har en aning när den kan tänkas komma?




Aj aj aj aj !


När jag hade vilat en stund innan idag så skulle jag bara vända mig eller något. Och nerven från ankeln till knävecket vred sig. Fyyyy för vad det gjorde ont säger jag bara, så skulle jag resa mig men haha nej det gick inte alls.. Hamnade på golvet istället :P Men det blev bra rätt snabbt eller ja jag är fortfarande öm men hellre de ..

Seminarium - Arbetsmarknaden



Var på ett seminarium idag om arbetsmarknad och strategi. Riktigt intressant måste jag säga. Och alla som var där lärde sig säkerligen något nytt som dom inte visste innan. Jag lärde mig massa saker som jag inte hade en aning om så jag känner att det var riktigt bra att gå dit och lyssna. Sen pratade vi och skrattade en del så ja det var riktigt trevligt. Det varade mellan 9-12 men eftersom vi hade så trevligt så gick tiden jätte snabbt.

Sex and the city



Ja då har jag kollat klart på alla 6 säsongerna ännu en gång ;) Länge sedan sist ju så det var kul att se dom igen. Dock HATAR jag alla avsnitt där Ryssen är med, vet inte varför men något med honom får mig att hata han :P

Body + Byxa

 

 

Jag hittade faktiskt en grön body med tillhörande byxa i ljusgrönt. Så jag blev super glad. Lite variation på färgerna får han ju ha. Och jag tycker grönt är så somrigt och fint. Man blir lite mer pigg utav det.

 


Shopping med Mimmi gumman :)



Efter att jag och Johan varit på försäkringskassan och snackat om föräldrapenningen så stack jag hem till Mimmi. Stackaren är helt förskyld. Klockan var runt halv tio ungefär när jag kom dit. Så hade hon varit super gullig och köpt en present till vår gosse <3 En liten mössa med tillhörande strumpor/skor och två söta nappar.. Tack så mycket gumman..Super fint.. Så satt vi där hemma och snackade massa och tittade på tvn lite smått.. Sen vet jag inte riktigt vad klockan var, kanske runt halv tolv. Så gick vi in till stan för titta present till Sofias bebis. Och jag letade efter något grönt till min, eftersom allt är typ ljusblå. Så gick vi runt en stund innan vi gick och åt på Burger king. Så satt vi där och prata innan vi skulle iväg ett ärende som Mimmi hade. Och när hon var klar där gick vi på gågatan och tittade i lite affärer och sådär. Riktigt rolig dag, länge sedan vi sågs ju.. Så jag tog väl bussen från stan vid 16 och hemma till 17 tiden.. Har haft lite ont i magen idag, är nog lite sammandragningar. Kände mig som värsta gnällkärringen när jag skulle gå sakta och sånt. Haha..


Tack för en underbar dag gumman <3




Här är de söta sakerna jag fick av mimmi

 

 


Gravid vecka 29


Allmänt: Nu väger bebisen dryga kilot och är ungefär 38 cm lång från topp till tå. Bebisens huvud växer och hjärnan utvecklas och växer snabbt. Nästan alla bebisar reagerar på ljud vid 30 veckor.

Bebisens näringsbehov blir större under tredje trimestern och du behöver äta mycket protein, C-vitamin, folsyra, järn och kalcium (ca 200 mg går åt varje dag till att bygga upp bebisens skelett), så se till att äta mat som är rik på dessa näringsämnen. Skelettet byggs som sagt upp nu, liksom hjärnan, musklerna och lungorna.

Fostret blir allt bättre på att öppna och stänga sina ögon, på att suga och svälja. Lungorna håller på att utvecklas. Om babyn skulle födas nu kan det överleva i respirator med andningshjälp. Det centrala nervsystemet är tillräckligt utvecklat så att babyn kan reglera sin kroppstemperatur, men om det föds nu behöver det hjälp att hålla värmen i kuvös.

 

I många kulturer firar man när sju månader av graviditeten har passerat. Om barnet skulle födas nu så har det nämligen 90 procent chans att överleva

 

 

Ungefär 2-3 procent av babyns kroppsvikt består av fett.



Egna funderingar: Tänk att han bara väger lite över kilot? Och så har man gått upp så mycket själv. Man undrar när det ska ta stopp? haha.. Hungrig har jag börjat bli lite för ofta nu, har varit rätt lugnt fram tills nu fatiskt med att kunna äta som jag brukar. Men nu så börjar jag känna av att jag måste äta mer vilket inte känns så skoj :P Det som är mysigt nu är att jag/vi ofta känner honom intryckt på höger sida så när man puttar lite där så puttar han tillbaka <3 Ja annars är det väl inte så hemskt mycket som man tänker på, samma gamla visa med att ha ont i ryggen iaf. Revbenen har det blivit lite bättre med men kan fortfarande göra ont om jag sitter timvis.


 


Besök hos Johans morföräldrar !



Kom hem för ca 30min sedan från Johan´s mormor och morfar. Från början skulle vi dit runt 16 men så skulle Johan spela fotboll vid 18 så kändes lite sent att komma vid 16 då. Så vi fick ringa och ändra tiden till 15 istället. Så vi kom dit så satte vi oss och pratade en massa innan maten var klar. Riktigt god mat också kassler med potatisgratäng och sallad :) Blev propp mätt så orkar knappt röra mig. Sen efterätt var det päronbitar (eller vad man kallar det) och grädde. Riktigt trevligt var det iaf, så det får vi göra om. Vi bor ju inte så långt ifrån varandra heller så.



Sov som en stock



I natt sov jag helt underbart, vaknade inte av något. Och jag sov t.om länge ju men jag måste erkänna att jag fortfarande är sjukt trött. Hade säkert kunnat sova ett par timmar till. Känner mig rätt stel i nacken också så har nog spänt mig en del i sömnen. Ska iaf in och duscha så hoppas det släpper i nacken då.. See ya later alligator !

Night Night !



Dax att pröva att nanna. Får se om jag sover bättre i natt? Inte sovit så bra på två dagar nu. För mycket tankar. Imorgon blir det middag hemma hos Johans mormor och morfar sen på kvällen kommer grabbarna över för Fredrik fyller 20 :)

Besök hos mormor !



Kom precis hem efter att ha spenderat dagen med syrran, nicole och mamma hemma hos mormor. Jag, syrran och Nicki åkte väl dit runt 11 tiden men ingen mormor hemma. Vi lyckas alltid pricka in de dagar hon inte är hemma. Men så skicka jag sms och fråga mamma om hon visste var mormor befann sig, hon var och handlade så vi stannade och väntade. Sen när hon kom gick jag ut och hjälpte henne bära in. Så hade vi köpt en rostbiffbomb eller vad det kallas med oss, men jag och syrran gilla inte den särskilt :P så jag tog nån macka också. För vi hade köpt bröd och kakor med oss också som vi satt och gottade oss med :) Sen kom mamma runt 1 tiden så åt hon och mormor middag, vi andra orka inte. Och sen har vi suttit och pratat en massa, riktigt trevligt faktiskt..



Men nu ska jag ner och laga lite mat tänkte jag..

En underbar dag <3




Det var så himla underbart igår. Även om vi inte gjorde något särskilt utan vi låg bara i sängen i flera timmar och pratade om allt mellan himmel och jord ungefär. Det var riktigt mysigt och vi planerade att kanske åka på skidsemester i början av nästa år eftersom älsklingen gärna vill det. Själv känner jag mig inte alls taggad men jag gör de för hans skull isf. Sen blir det väl solsemester vintern 2011 som vi sagt innan, med vår lilla gosse för tills dess kan han gå också :) Åhhh allt kommer vara så underbart. Min egna lilla familj <3



 

 


Riktigt jobbig natt/morgon!


Först när jag la mig i natt så var jag trött men sen började alla tankar vandra. Tänkte på bebisen, huset, resor och massa annat så tiden bara rullade iväg. Låg vaken ett par timmar innan jag somnade. Sen när älsklingen steg upp för att gå till jobbet så vaknade jag och låg vaken i flera timmar igen och bara funderade massa. Så när jag väl somna så hann jag inte sova särskilt länge kändes det som iaf förrän han kom hem från jobbet. Och då steg jag typ upp fast han gick och la sig en stund. Men jag ska nog också krypa ner lite känner att det verkligen blivit för lite sömn i natt iaf..

Bebisrummet <3





Har äntligen fått upp texten på väggen vid spjällsängen. Blev rätt nöjd faktiskt !

 

 

 

 


Nytt set till bebisen <3




Var på Lindex igår en snabbis. Så hittade jag en söt body och ett par riktigt mysiga byxor på rean så passade på att köpa dom. Ska ha med det till BB iaf, åhh längtar så. Nu är det 80 dagar kvar. Tiden går snabbt men ändå inte eftersom man längtar så mycket.



Pust, stånk, stön !



Nu har jag plockat ner granen, stakarna och julstjärnorna. Känns verkligen helt tomt nu utan dom.  Har även varit flitig och satt på en maskin tvätt och vikt det som torkat och även börjat plocka undan lite i storarummet eftersom där är rätt stökigt nu när vi burit ner massa för att ändra i rummen här uppe. Har även hunnit prata med syrran i telefon ang tjejmiddagen vi ska ha den 6e feb. Och snart slutar min älskling också <3 Så man får lite sällskap här hemma..

Godmorgon


Haha steg nästan precis upp har bara hunnit att äta en bulle och ett druckit ett stort glas mjölk. Jag verkligen älskar mjölk nu när jag är gravid, dricker 4 liter på mindre än en vecka ungefär. Riktigt gott. Fast ja inte meningen jag skulle sova såhär länge men var nog för trött efter igår när jag steg upp så himla tidigt och var igång rätt mycket. Idag sker nog inte så mycket, älsklingen slutar vid 4 har jag för mig så då blir det att laga mat nästan direkt och sen blir det väl bara att ta det lugnt. Skönt det också. Ska iaf pilla lite i bebis rummet har inte haft tid till att göra det än. Och plocka ner granen, haha ja jag är seg med det. Men den är så fin och det är så mysigt med allt ljus. Nu kommer de bli helt tråkigt och mörkt ju..

Barnvakter !


Jag hängde med mamma när hon skulle passa Nicole idag. Vi var där runt halv sex, sen badade jag henne. Och där ville hon inte gå ifrån igen. Super söt <3 Sen började hon leka med den som tappar ut vattnet så tillslut var där inget vatten kvar så då tog vi upp henne. Satte på en blöja och pyjamasen. Sen gick vi upp på hennes rum där hon lekte i nån timmes tid. Riktigt roligt att titta på när hon leker och pratar. När dockan säger Mamma säger Nicole Pappa.. Haha... Sen runt halv åtta gick hon och la sig i sängen så jag gjorde en flaska så nattade mamma henne. Så kom hem för en liten stund sedan nu så ska nog kolla lite sex and the city och äta chips ;)

 

 

 


Besök hos barnmorskan



Idag var jag där kl 8:00 för jag skulle dricka nån sockerblandning, så skulle man ha citron med sig. Och jag som har varit helt rädd för hur de skulle smaka, tog ett djupt andetag och började dricka. HAHA säger jag bara, de var ju ingenting. Smakade som citronsaft med massa socker typ. Träffade en jätte trevlig tjej där faktiskt som också skulle ha en pojke fast den 4 april. Så vi satt och pratade en del eftersom man måste sitta där i 2 timmar innan dom kan ta blodprovet och titta om man har fått diabetes. Sen läste jag lite i min bok jag hade med mig. Runt halv tio kallade barnmorskan så lyssnade vi på bebisens hjärta <3 kollade blodtrycket o sådär. Sen vid 10 var det dax för blodprovet. Och det såg bra ut. Mitt järnvärde såg också bra ut men hon berätta att det kommer sjunka för varje vecka nu så jag kan lika bra börja ta järntabletter redan nu. Så när jag var klar gick jag till apoteket och köpte sådana och så gick jag in och köpte drickjogurt, bananer och bullar .. Dock drack jag bara jogurten sen snabba jag mig till bussen. Gick en runda på Jägersro innan jag åkte vidare hem till mamma.

En liten vilding <3



I natt var du riktigt vild. Du vaknade när din pappa kom och la sig runt halv fem sen var du i full gång i 15min eller mer. Riktigt roligt var det iaf för så mycket har vi inte känt dig innan, inte på en gång iaf. Du rörde dig precis hela tiden. Det är en mysig känsla men ändå lite läskig att du är där inne liksom <3 Men åhh vad vi längtar tills du kommer ut till oss..




Torsdag 14/1



Idag är Johan ledig så vi ska lite små ärende som ska fixas till barnrummet. Fast han måste först stiga upp såklart. Jag har varit uppe en stund och ringde även försäkringskassan så dom ska skicka rätt papper till mig. Så skönt att det är fixat iaf :) Idag har jag sådan jobbig huvudvärk men jag hoppas den försvinner snart igen.


Hur är det med er då?


Bebisrummet !


Har ju glömt lägga in en bild på färgen så här kommer den. Dock har jag tagit bort tejpen och även pappret från golvet. Håller på att banka tillbaka listerna också. Kommer upp fler bilder när vi börjar bli klara, har varit lite lata sista dagarna men det får man lov ;)



Föräldrapenningen !


Fick hem brev från försäkringskassan idag där man ska fylla i massa för föräldrapenningen o.s.v. Men jag skulle vilja gå på info mötet innan jag fyller i massa där. Men de närmsta mötet som inte var fullbokat var den 3 mars och det är lite för sent för sen ska ju papprena in o.s.v. Men ja dom hade iaf skickat fel papper så ska ändå vänta på några andra först. Men jag tycker det är svårt att veta hur många dagar man ska ta ut per månad o.s.v... Hur många har ni andra valt att ta ut?!

Saknar mitt blonda hår


Åhhh saknar mitt blonda hår mer och mer nu. Färgade ju det brunt i med jag är gravid och ska slippa färga utväxten massa ggr då det kan vara dåligt för bebisen. Men när han är född så ska jag minsann boka en tid till frissan direkt och fixa massavis med blonda slingor igen. Sen blir det ju sommar och då är det super fint med blont när man fått lite färg i ansiktet ... I love !!






Gravid vecka 28

Allmänt: Nu ligger slutspurten framför dig. Den tredje och sista trimestern börjar kring vecka 29 och pågår till vecka 40 (ibland längre). De flesta kvinnor ökar i vikt med ungefär 5 kg denna period. Den här veckan väger bebisen drygt ett kilo och är ca 38 cm lång från topp till tå. Ungefär vid den här tiden kan bebisen öppna ögonen och vrida på huvudet. De som sjunger och pratar med sitt barn kan räkna med att det hör! Fostervattnet förvränger ljudet en aning, men hörseln är välutvecklad vid detta laget. Nu lagras mer fett på fostret och huden blir mindre skrynklig och genomskinlig. Nu når livmodern nästan ända upp till kvinnans revben och börjar trycka mot lungorna. Många upplever att de lätt blir andfådda och har svårt att andas riktigt djupt. Men kvinnans lungor har högre kapacitet än annars eftersom kroppen nu innehåller mer blod, detta för att barnet ska få nog med syre.




Egna funderingar: Är inte så jätte mycket jag funderar på just nu, längtar så mycke tills han kommer ut till oss <3 Och eftersom man bara går runt hemma nu och väntar så får jag sådant shoppingbehov att handla massa söta kläder till honom. Jag har börjat må illa en del men har läst att det kan vara bebisen som kommer åt en nerv som gör att man mår illa. Annars är det bara det "gamla vanliga"  ont i ryggen och revbenen när jag sitter rakt för mycket, andfådd och super duper trött alltid. Känner mig som en Zombie :/










Somnar snart



Usch är riktigt trött så det känns som jag ska somna just nu men kan ju inte nanna redan ?! :P När jag väl lägger mig blir det ändå bara att jag ligger och tänker massa så jag blir pigg.. Imorrn ska jag till coachen kl 11 så blir att gå upp tidigt :/ Men ska hämta en sak till bebisrummet också imorrn som antagligen kommer upp foto på när jag blir klar :)


Shopping med syrran!



Vi var inne i tygaffären på Svågertorp eftersom jag inte hittat några gardiner jag gillar till bebisrummet. Hittade ett tyg där som jag gillade faktiskt men köpte inte det för jag visste inte vad Johan skulle tycka i med där var lite hjärtan och sådant också. Men när jag berätta om det när jag kommit hem verka han tycka det var okej, så får väl åka tillbaka en dag och köpa det. Kollade en snabb runda på Jysk också men nej tack inga svarta gardiner. Sen skulle vi köra till Nova i Lund men råkade köra vilse så fick ringa Johan och fråga om vägen så tillslut hittade vi. Mycket finare barnkläder där än i Malmö faktiskt. Dock inget kul på rean i bebisstorlek, men linda hitta lite till både nicole och Zara. Jag köpte dock två par byxor till lillen med inte på rean, mest för han kommer behöva dom på BB sen ju <3







Kalas för Victor !



Igår var vi på 1års kalas för lille Victor. Gotti gott med Tacopaj och sedan glasstårta till efterätt. Smaskens.




Födelsedagsbarnet :)







Haha sexy moma !





Tack för ett trevligt kalas :)


Söndag - Känner mig nästan bakis



Usch jag är riktigt trött och ont i huvudet idag. Känns ju nästan som att jag är bakis. Blivit lite för sent två nätter i rad nu. Robban Och Fredrik kom igår så trodde jag bara dom skulle förfesta här men tydligen bestämde dom sig för att inte dra ut och satt istället och spelade Guitar hero till typ 3 sen palla jag inte mer så bad dom skruva ner för jag skulle nanna. Bitterkärring lr vadå? Nej men man är sjukt trött när man är gravid och när vi är uppe sådär sent blir det att vi sover bort hela dagen och visst även om vi inte har massa att göra varenda dag vill man ändå inte stiga upp rint 2 tiden. Men ja jag får se om min huvudvärk går över isf ska jag pilla lite i bebisrummet och även försöka skruva upp stången i garderoben :)


Bebismagen v27+4




Hehe ja nu börjar man bli lite rund.. Tre månader to go !!


Killar borde kunna !!



Ibland önskar jag att killar kunde bli gravida.. Eller att dom iaf kunde ta över för någon kväll sådär ibland..


Shopping till bebisen <3



Sandra skulle beställa från en sida som hade Rea häromdagen så fråga hon om jag också ville ha något därifrån. Så beställde 5 bodys i stl 56 dock kortärmare, måste hitta fler långärmare. Och så köpte jag dom fräcka strumporna som liknar små skor. Det är 6 par strumpor i olika färger som ni ser där i asken.






Kvittar var man bor !


Var man än bor så finns det folk som ska förstöra. Fattar inte vad deras problem är?! När jag bodde i oxie blev det värre och värre vid centrum och sedan börja dom förflytta sig runt,  i käglinge ja där var det inbrott hos bilförsäljaren ett par ggr.. Och nu när vi bor där vi bor ja då t.om här finns det idioter. I natt slog dom sönder en av våra killpolares fönster på bilen, men dom snodde inget ^^ Blir så satans lack, har inte uppfattat det som att här bor sånt folk. Kanske dom bara var här för kvällen ?! eller har vi oturen att dom finns här också ?!


Vilket fall så blir man arg. Nu vill jag knappt köpa bil och ställa här ute !!

Grattis Samanta !


Som fött sin lilla dotter Jonna :)


Home again !



Ja nu var vi hemma igen, fick tag i en stång till garderoben men den är ca 2 cm för kort? Sen nästa storlek är alldeles för lång så ingen aning vad vi ska göra nu. Köpte även lådor till våran bokhylla i arbetsrummet så vi kan ta upp lite saker nu igen efter omflyttningen av rum. Synd att dom inte har ljusblå till bebisrummet, finns mörkblå och en annan skum blå färg men ingen som direkt passar i hans rum. Träffade även svärmor som sagt och gick i en bebisaffär men där var inte särskilt mycket tyvärr så var en snabb visit..



Ne nu ska jag ner och laga korv och stroganoff .. See ya

Fredag 8/1 - ärende


Idag ska vi några ärende innan vi ska in i en bebisaffär med svärmor. Kolla om där finns något. Igår började jag lägga in babykläderna i hans garderob, en hylla med storlek 62 en med 68 och sedan 50/56 ska jag ha i skötbordet där nere sen så man har allt nära till hands. Kommer bli super bra <3 Vi ska även lämna tillbaka de golvet som blev över när vi la golv så vi slipper ha det liggandes här hemma. Skönt för varje grej som blir klar nu. Han som antagligen ska tapetsera i trappan ska ringa nu nästa vecka så vi kan bestämma en tid så han kan komma och titta på det och säga ett pris. Och när de väl är klart kan vi äntligen ta hem skötbordet och börja förbereda det också.



Sen ikväll ska killarna komma så ska vi spela Guitar Hero hela kvällen/natten.. haha..

Filmkväll !


Igår stannade Robban kvar hela dagen efter att ha sovit över här. Så det blev en hel slappe dag framför tvn. Det var den 6e Star Wars filmen, dock ville vi inte se den men sen fastnade vi där ändå. Sen körde jag och Robban och köpte pizza i Oxie minsann. Och älskling vänta hemma <3 Så tittade vi på film under kvällens gång.


Först tittade vi på Skeptic. Helt okej film faktiskt, värd att se iaf en gång.






Efter den så blev det en komedi, All about Steve. Sandra Bullock som huvudperson. Faktiskt rätt rolig i mellanåt så ja har man inget annat att se så går den att se på :)








Klockan blev väl runt 00 när filmerna var slut så blev nästan att gå och lägga sig direkt efter där :)


Grattis lilleman <3





Idag fyller Victor 1 år och börjar även på dagis. Så det kommer vara en rolig dag för honom.

Grattis lilla gubben :)






Gravid vecka 27


Nu är du 27 veckor gången (eller gravid i 28:e veckan, om du föredrar att räkna så). Nu ligger slutspurten framför dig — två trimestrar avklarade, en kvar. Din bebis växer och förbereder sig för sin födelsedag. De närmaste två veckorna kommer bebisen att öka snabbt i vikt och du kommer kanske att känna dig andfådd och trött i takt med att du växer med bebisen. Om du kunde se din bebis nu, skulle du se mer och mer av en nyfödd bebis beteende. Bebisen blundar och öppnar sina ögon, sover och vaknar på regelbundna tider och suger kanske på tummen eller andra fingrar. Denna vecka kan din bebis ha mycket hicka också, vilket förklarar den där konstiga, rytmiska känslan du kanske haft i magen!


Sov gott och dröm sött! En del experter tror att bebisar börjar drömma vid ungefär 28 veckor. Vad skulle de drömma om? Ingen vet helt säkert, men hjärnan är mycket aktiv även denna vecka. De karakteristiska vecken börjar uppstå på dess yta och mer hjärnvävnad formas.


Nu når livmodern din bröstkorg, vilket kan göra dig andfådd, om du inte redan är det. Från och med nu och under de sista tre månaderna är det inte ovanligt att drabbas av kramp i benen, hemorrojder , åderbråck och klåda på magen.




Egna funderingar: Andfådd och trött kan man verkligen säga att jag är. Räcker jag går upp för trappan så är jag andfådd. Och trött är jag från jag vaknar till jag somnar igen på kvällen. Inte så kul men det blir väl bättre med det också. Hicka har jag också märkt att lillen har, flera ggr om dagen. Men det är ändå mysigt att känna det. Är lite orolig för det med hemorrojder och åderbråck :O inget jag vill få faktiskt.. Kramp i benen får jag mest på natten eller ja nerverna vrider sig. Inte skönt iaf .. Halsbränna har jag också börjat få igen ... Men jag är lycklig ändå.. Bara tre månader kvar <3







Zombieland !


Haha den var faktiskt bättre än vad man förvänta sig. Vi har inte sett den innan för den har känt så B men den var faktiskt bra :) Riktigt rolig i mellanåt också..




Rolig kväll !



En riktig rolig kväll faktiskt. Robban , Sebbe, Adam, Fredrik och Filip kom runt halv åtta sen spelade dom Guitar hero med älskling och förfesta innan dom skulle ut till slagt och träffa nån tjej från tyskland lr nåt sånt. Så lite efter 22 tiden körde älsklingen dom in så letade jag och Sebbe efter en film att se. Blev Zombieland tillslut efter många om och men. Så den tog precis slut och sebbe åkte precis hem så. Klockan blev rätt mycket och vi blev trötta alla tre men får se om vi kanske börjar se en film till eller om vi ska nanna :O




Böckerna jag har beställt !



Var och hämtade dom för en stund sedan. Det ena var som sagt Bebisens bok, Mitt första år. Jätte fin kvalite och fina målade bilder i hela. Dock lite besviken på vissa saker så som mina första tänder där ville jag skulle vara tänder så man kunde skriva datum på de flesta men i denna var de bara vanliga rader att skriva om första till fjärde tanden. Men annars var den väldigt fin faktiskt..


Såhär ser den ut






Sen den andra boken jag köpte var ju en sådan man kunde fylla i om sin graviditet. Kryssa i och svara på frågor hur man mår o.s.v. Rätt söt liten bok och kul att titta tillbaka på sen :)


Såhär ser den ut







Tisdag 5/1- Jobbig natt



Har precis varit inne och tittat på internet på Sofias lille Max, så himla söt och nu längtar jag bara ännu mer tills vår lille tittar ut. Har inte sovit alls bra i natt, jag la mig runt 12 tiden har jag för mig men så började man tänka massa så kunde inte somna. Så jag hämtade min cd skiva jag fått av mamma med avslappningsmusik för gravida och låg och lyssna på den ett tag. Blev trött men somnade ändå inte så stängde av och la mig till rätta och efter en stund somna jag iaf. Men har gått upp massvis med ggr för att kissa också men tur man somnar om rätt snabbt ändå. Men sen nu idag är jag helt seg, steg ju upp sent dock men har känt mig seg sista veckan nu. Aja annars så sker nog inte så mycket idag, ville hitta på något men får se om älsklingen orkar. Ska iaf iväg och hämta ett paket som har kommit, kan nog vara böckerna jag beställt :)


Årsresume 2009 !!







Lille Victor föddes och jag blev faster för 3e gången.








 Den 19januari var hela familjen samlad och åt middag hemma hos mormor. Bara flickor förutom Jonas och Victor :)









Sen i mars flyttade jag och Johan tillsammans.








Sen var det dax för lille Victor och ha dop. Jag och Sara var gudmödrar :)








I april gifte sig Linda med Patrik. Så nu heter hon Fridvall :)
Samma dag var det även dop för lilla Nicole.








På sommaren hittade vi på massa mysiga saker, så som att grilla med familjen i Limhamn.










I slutet av Juli fick jag reda på att jag var gravid <3







 

Mamma hade 50års fest :)







Jag, syrran och Zara var på Modell för en dag. Där dom sminkade en och så hade man med sig två ombyte av kläder och blev sedan fotograferade en hel dag. Dock blev vi besvikna på kvaliten av fotografen och även att man inte förstod priserna bättre.. Men roligt att ha gjort det iaf en gång.









Den 6 november klarade jag mitt körkort !!!









Blev en del fester även detta året :)







Och sedan fyllde Nicole 1år den 30dec.






Ja det var lite av det som hände under årets gång iaf..



Grattis Sofia !!



Idag 3/1-2010 födde Sofia en liten pojke som ska heta Max :)


Fick besök


Några av killarna kom hit en stund så blev inget mer pillande i barnrummet idag. Men maskeringstejpen tog ändå slut så vi får åka och köpa ny sådan imorgon. Men vi har iaf satt garderoberna på plats och jag har börjat lägga in så smått i dom. Killarna försökte fixa vårt Wii vet inte vad som hänt men får hoppas älsklingen kan fixa det sen iaf. Dom drog för en liten stund sedan iaf så nu sitter jag här och tar det lugnt faktiskt. Har beställt två böcker idag, en som man fyller i när man är gravid och sådär. Så får hoppas att jag minns en del iaf från hur det var i början och sen har jag ju skrivit en del o bloggen som jag kan gå tillbaka och titta på. Sen den andra boken var en bok till bebisen " mitt första år " jätte fin såg den ut att vara iaf. Så dom kommer väl i veckan :) Spännande.. !

Barnvakter!


Jag och älsklingen var barnvakter hemma hos brorsan en stund medans dom stack iväg för att köpa en ny tv. Den yngsta var lugnast sen blev de värre med åldern upp.. Haha lite komiskt. Och hunden var också i full gång. Men det är alltid roligt, förutom när dom blir oväns dock. Vi kollade på barnprogram på svt men måste säga det var bättre förr. Nu snackar dom med brytning och ett program var det t.om teckenspråk. Nej fy inga bra barnprogram alls nu ju. Kommer ni ihåg Cosmos och Kathis på 4an när vi var små? De var tider de :P haha..

Söndag 3/1



Blev inte så mycket uppdaterat igår för de hände inte så mycke mer än vanliga vardagssysslor. Sen låg jag i soffan och tittade på Sex and the city hela kvällen. Och idag ska älskling måla klart barnrummet sen ska vi väl börja göra lite i ordning där inne med garderoberna o.s.v. Måste köpa en stång jag kan sätta in i en av garderoberna till vår gosses små skjortor och sådant. Annars blir det nog ännu en mysdag faktiskt. Kommer väl in fler bilder under dagen på barnrummet om vi hinner någonvart med det :)


Målar barnrummet <3



Älskling håller på att måla om i barnrummet nu. Jag tejpade överallt sen får han måla. Kommer bli super fint. Som ni ser är där en typ grön/blå färg nu och vi målar med babyblå.



Nyår 2010



Johan har kopplat in våra datorer nu så har äntligen kunnat föra över bilderna från igår. Blev inte så mycket fotograferat men något fastnade på bild iaf. En super trevlig kväll/natt. Började med att vi hämtade upp Sebbe runt 17:30 sen stannade vi till för att säga Gott nytt år till Johans föräldrar, erika, magnus, mattias och deras släktingar från Australien. Sen hämtade vi upp Adam strax där efter och sedan bar det av hem till Ola. Lååång ute på landet. Så hälsade vi på de andra och satt sedan och snackade medans Ola fixade klart maten. Riktigt god mat faktiskt, Ola got the skills. Efter ett tag kom de sista och sen var festen i full gång. Både med musik och Guitar hero. Riktigt rolig kväll måste jag säga. Sen vid 12 slaget gick vi ut och önskade varandra Gott nytt år och min ängel var världens gulligaste och stod och sa massa fint till mig att jag och vår son är de bästa som hänt honom o.s.v. <3 Tyvärr såg man inte så mycket raketer där ute på landet men Olas bror Johan sköt upp några också. Så kom det en hund mitt i allt och ingen aning var den kom ifrån, inga grannar nära direkt. Den gick rakt fram och tog en av de tända raketerna i munnen :O och alla började gala på den så den hann släppa den innan den small sån tur är. Vet inte var hunden kom ifrån för dom har inga grannar nära heller och den kissade på sig när det small så den var ju livrädd stackaren :/ Hoppas den hittade hem sen när den försvann igen. Efter vi varit ute en stund så bar det av in till värmen igen och mer dans, musik och guitar hero.. Vet inte riktigt vilken tid vi körde hem men vi var hemma vid 4 iaf. Släppte av tre av de andra killarna på vägen hem också så..






De flesta av oss när vi hade ätit och de andra hade börjat dricka.




The band :P




Robban och Johan sjunger




Jag och min älskling





Fredrik och Robban





Vi <3





Tack för en super rolig kväll allesammans :)


2010-01-01


Ja då var det ett nytt år och nya äventyr som väntar. Detta året kommer jag och älskling uppleva de finaste som finns, vår son <3 Nu är det inte så himla lång tid kvar och det kommer vara såå underbart när han finns här ute hos oss. Ja detta året kommer ha mycket nytt för oss att erbjuda och vi ska ta emot det med öppna armar..


Hoppas alla hade en super bra nyår..
Skriver mer om min senare när jag kollat upp hur jag lägger in bilder här.

Måla om ?!



Blev inte att vi målade igår för jag åkte med älsklingens storebror för han skulle handla så gick jag inom på systemet för att köpa cider till älskling medans han låg och nannade. Sen när jag kom hem fortsatte jag tejpa lite i barnrummet innan jag började locka mitt hår inför kvällen. Kommer bli super fint när vi väl är klara med barnrummet, längtar tills man kan börja packa upp alla kläderna vi köpt så man kan se vad man har och vad man behöver mer av. Skönt att golvet är lagt på ovanvåningen nu iaf så man kan börja få i ordning igen. Våra datorer är fortfarande inte inkopplade så man känner sig lite tafatt utan den just nu. Men får sitta vid den bärbara sålänge. För det känns inte lönt att koppla in datorerna på kontoret o.s.v. för att sedan ta ut dom därifrån igen för att tapetsera. Men tillslut kommer det iaf bli riktigt fint :)

RSS 2.0