Gravid vecka 27


Nu är du 27 veckor gången (eller gravid i 28:e veckan, om du föredrar att räkna så). Nu ligger slutspurten framför dig — två trimestrar avklarade, en kvar. Din bebis växer och förbereder sig för sin födelsedag. De närmaste två veckorna kommer bebisen att öka snabbt i vikt och du kommer kanske att känna dig andfådd och trött i takt med att du växer med bebisen. Om du kunde se din bebis nu, skulle du se mer och mer av en nyfödd bebis beteende. Bebisen blundar och öppnar sina ögon, sover och vaknar på regelbundna tider och suger kanske på tummen eller andra fingrar. Denna vecka kan din bebis ha mycket hicka också, vilket förklarar den där konstiga, rytmiska känslan du kanske haft i magen!


Sov gott och dröm sött! En del experter tror att bebisar börjar drömma vid ungefär 28 veckor. Vad skulle de drömma om? Ingen vet helt säkert, men hjärnan är mycket aktiv även denna vecka. De karakteristiska vecken börjar uppstå på dess yta och mer hjärnvävnad formas.


Nu når livmodern din bröstkorg, vilket kan göra dig andfådd, om du inte redan är det. Från och med nu och under de sista tre månaderna är det inte ovanligt att drabbas av kramp i benen, hemorrojder , åderbråck och klåda på magen.




Egna funderingar: Andfådd och trött kan man verkligen säga att jag är. Räcker jag går upp för trappan så är jag andfådd. Och trött är jag från jag vaknar till jag somnar igen på kvällen. Inte så kul men det blir väl bättre med det också. Hicka har jag också märkt att lillen har, flera ggr om dagen. Men det är ändå mysigt att känna det. Är lite orolig för det med hemorrojder och åderbråck :O inget jag vill få faktiskt.. Kramp i benen får jag mest på natten eller ja nerverna vrider sig. Inte skönt iaf .. Halsbränna har jag också börjat få igen ... Men jag är lycklig ändå.. Bara tre månader kvar <3







Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0