Pluttisen 5 månader idag <3


Allmänt: Om det inte redan hänt, kommer ditt barn snart att skratta åt roliga ansiktsuttryck och till och med försöka få dig att skratta. Bebisen visar sin själsliga sida på andra sätt också — det har verkligen hänt massor sedan den var nyfödd och inte kunde kommunicera sina känslor på ett mer komplext sätt. I detta stadium visar din bebis kanske tillgivenhet genom att lyfta armarna när den vill bli buren, gråta när du går ut ur rummet och genom att pussas och kramas. Det är ovanligt att barn börjar krypa på riktigt innan sex månaders ålder, men många femmånadersbebisar jobbar på att lyfta både bröstkorgen och rumpan på samma gång med en tjusig gungbrädeseffekt!


Om du ger urpumpad bröstmjölk eller bröstmjölksersättning i flaska, så kanske du upptäckt att bebisen kan hålla flaskan själv. Men det är lite tidigt att försöka sitta själv på det sättet, det passar bättre någon gång från sex månader och framåt. Det är bättre att ge närhet under matningarna än så länge -- snart nog kommer din bebis att vilja "göra själv" och börja kämpa emot när du vill kramas och pussas. Passa på och mys nu. Bebisen kanske börjar visa intresse för maten du och andra äter nu, men fram till sex månaders ålder ger helamning (eller ersättning) allt din bebis behöver.




Egna tankar: Hehe ja skratta och göra roliga ansiktuttryck har lillen gjort ett tag. Roligast är nu när han tränar att räcka ut tungan, hahaha man kan inte sluta skratta så söt han är. Krypa gör han inte men han ålar sig framåt med armarna och det börjar gå rätt fort ändå. Hoppas han fått till benen snart också så går det nog bättre för honom ♥ Han håller flaskan själv vissa stunden så det är skoj. Men han blir lätt distraherad och släpper den :P Och han är väldigt intresserad av det vi äter, ibland får han smaka lite också ;) Och det älskar han ♥ Han gör pruttljud ibland men inte alls ofta men det kommer väl det också, hihi rätt skönt nu när han inte gör de så maten stannar i munnen också ju ;) hehe.. Aja jag kan inte fatta att det redan gått 5 månader, tänk vad mycket han har utvecklats och kommer utvecklas. Älskar varenda litet steg och jag vill inte missa något. Vilket man kommer göra när man börjar jobba :/ Känner därför lite ångest över att börja jobba. För jag vill ju vara med min pluttis så mycket mer. Men jag får försöka pussla en massa med tider och annat så jag träffar honom massa ändå. Speciellt helgerna ska jag mysa med honom så mycket det bara går ♥





Kommentarer
Postat av: Anny

gillar örngottet:D:D

2010-09-20 @ 15:52:47
URL: http://annybanny.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0