Gravid vecka 39


Allmänt: Snart är det stora dagen här, då du kan krama och pussa bebisen. Var inte orolig om du fortfarande går och väntar i slutet av denna vecka – det är bara cirka 5% av alla bebisar som föds på sitt beräknade förlossningsdatum och hela 75% föds senare. Och man väntar i allmänhet minst två veckor innan man bedömer dig som överburen.

Fostervattnet, som var klart från början, är nu mjölkaktigt från det som avsöndrats under graviditetens förlopp, bl a ovanhud som ger plats för den nya hud som växer underifrån.

På TV börjar förlossningen typiskt med att vattnet går – mitt i en folksamling, såklart – och fortsätter med ögonblickliga sammandragningar. Om du gått och oroat dig att detta kommer att hända dig, kan du med all sannolikhet sluta. Fosterhinnorna brister i mindre än 15 % av fallen och även om det sker så brukar bebisens huvud fungera som propp (däremot kan du märka, att det läcker om du ligger ner). Det bästa är att du tar det lugnt om det sker – det kan ta timmar innan värkarna börjar – och ringer BVC eller din läkare. Din kropp kommer att fortsätta producera fostervatten tills bebisen är född, så du kanske får rådet att stanna hemma tills värkarna har satt igång, eller eventuellt igångsättning.



Egna funderingar: Man har ju alltid massa funderingar men när man väl sitter här och ska skriva ner dom så poff så är dom väck. Men nu när man myst med Micke och Josefin´s lille Lucas så bara längtar man ännu mer efter vår egna pluttis ♥ Nu är det 7 dagar till beräknad förlossning men jag tror faktiskt att jag också kommer gå över tiden en del. Men iaf inom 3 veckor så lär han ha kommit ut till oss ♥ Tänk så snabbt tiden har gått från det att vi fick veta att vi skulle bli föräldrar tills nu. Även om jag mått sjukt dåligt innan och tyckte tiden kröp fram i snigelfart så nu när man tänker bakåt så bara ojoj var har tiden blivit av liksom?






Kommentarer
Postat av: Anna

Jaså? visste jag faktiskt inte, att man får tillbaks om man har hus, men det e ju bra! :)



Förresten jisses vilken kanonkula du fått nu, helt otroligt att magen kan bli så stor. :)

Hoppas iaf att du slipper gå över tiden för mycket!

2010-03-30 @ 19:40:56
URL: http://annace.blogg.se/
Postat av: Karolina

håller med Anna att du har fått en riktigt stor mage men det är tur, för grabben ska bli en stor pojke hehe.. Du är suuuper fin gumman

2010-03-31 @ 04:04:08
Postat av: Andrea

Oj vad stor magen har blivit! Det är ett tag sen jag tittade in här nu och den har verkligen växt! Det kan inte vara långt kvar nu va? :)

2010-03-31 @ 15:03:05
URL: http://andreahansson.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0