3 månader i lördags <3



Allmänt: Om du håller upp en spegel framför din bebis kommer den förmodligen att belöna dig med glatt jollrande och förtjusta leenden. De flesta tremånadersbebisar älskar att titta på sig själva eller mamma, pappa och syskon. Ansikten är det som fascinerar barn allra mest fram till ungefär sex månaders ålder.


Denna månad kommer kanske din bebis att kunna lyfta huvudet i ryggläge och hålla det uppe i flera minuter. Om den har bra stöd, kan den kanske sitta upprätt och hålla huvudet rakt och stadigt. När den ligger på mage, kan du kanske se den lyfta huvud och axlar, ungefär som om den gör mini-armhävningar.


Bebisen kan föra samman händerna och sträcka ut fingrarna, men använder förmodligen fortfarande knytnäven för att slå mot dinglande objekt. Uppmuntra utvecklingen av händernas motorik genom att räcka fram leksaker som bebisen kan ta.


Ungefär vid den här tiden kan det börja lätta för utvakade föräldrar. Vid tre till fyra månaders ålder börjar ditt barns sömnvanor hitta en rytm. Många bebisar i den här åldern börjar sova hela natten, men kan vakna för enstaka nattmål. Men en del barn sover inte natten igenom (vilket vanligtvis betyder max sex timmar det första året), förrän efter tre till sex månader, så var inte orolig om din bebis vaknar på natten än ett tag.


Vid tre månaders ålder (förmodligen tidigare) kommer ditt barn att ha utvecklat ett klart igenkännande av dig och ditt ansikte. För det mesta ler och skrattar bebisar även mot främmande människor, särskilt om de pratar och jollrar med den. Men de har definitivt börjat bli medvetna om vilka människor som är mest betydelsefulla.
Hjässloben, den del av hjärnan som styr koordination mellan hand och öga och som gör det möjligt att känna igen saker, utvecklas nu snabbt. Tinningloben, som bidrar till hörsel, språk och lukt blir också mer receptiv och aktiv. Så när din bebis hör din röst, kanske den tittar direkt på dig, jollrar eller försöker svara.





Egna tankar ♥ : Tänk att det redan har gått tre månader? Kan knappt förstå att prinsen faktiskt har varit i min mage ♥ Han är mitt liv, min ljusstråle i mörkret och jag kan inte beskriva hur mycket jag älskar honom. Han har lärt sig så himla mycket nu dessa månaderna och tiden bara springer iväg. Man vill ju hinna med att njuta av varenda steg så försöker göra det så mycket man bara hinner innan han lär sig nästa grej. Nu kan han ju rulla över till mage helt perfekt och greppa tag i saker man håller framför honom. Han har börjat vilja sitta " själv" alltså att tex: sitter han i bilbarnstolen lutar han sig framåt istället. Och även när han sitter i ens knä vill han luta sig fram men hans rygg är inte tillräckligt stark ännu för det :P Han är så duktig vår lille prins ♥ Och om en månad får han börja smaka babymat, kommer bli riktigt skoj att se hur han reagerar på det.



Kommentarer
Postat av: Angelica

Nystartad tävling i bloggen, vinn Namnnappar :) Kika in!

2010-07-19 @ 18:36:35
URL: http://angeliiicaaaa.blogg.se/
Postat av: Angelica

Vad roligt att du vill vara med i tävlingen :D Lägg gärna till mig på bloglovin så missar du inte när det kommer fler tävlingar + vem som vinner :)

2010-07-19 @ 23:08:36
URL: http://angeliiicaaaa.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0