Gravid vecka 31




Allmänt: Nu är du 31 veckor gången. Bli inte orolig om din bebis rör sig mindre ofta nu. Den har mindre utrymme och kan inte vara fullt så akrobatisk längre. Så länge du fortfarande kan känna bebisen röra sig då och då, är det OK. Det kan vara ganska ordentliga sparkar nu! Vid det här laget har de flesta bebisar vänt sig nedåt inför födseln. Vissa tar lite längre tid på sig och en del bebisar sitter envist på rumpan, men det finns fortfarande tid att vända på sig. Denna vecka är det dags för förstföderskor att träffa sin barnmorska igen.


Bebisens kropp, armar och ben fortsätter att rundas av i takt med att underhudsfett tillkommer – och de ser äntligen ut att vara i proportion till huvudets storlek. Den väger ungefär 1,5 kg nu, ser mer och mer ut som en nyfödd bebis ”ska” göra och är drygt 40 cm lång. Bebisens inre organ fortsätter att utvecklas och mogna och den kissar nu vatten, vilket är bra träning inför livet utanför. Snart kan du vara förvissad om att ditt barn börjar få ett rikt inre liv – undersökningar har visat, att bebisar i magen har perioder av drömsömn redan kring åttonde månaden.


Du har förmodligen gått upp 1,3-1,8 kg denna månad. Ett knappt halvkilo (450 g) per vecka är helt normalt under sista trimestern, eftersom bebisen går igenom en sista växtspurt inför födseln.



Egna funderingar: Jag har märkt att han inte är lika livlig men när han väl lycklas så ajaj kan det göra lite ont. Har känt att han haft hicka ett par ggr också :) Träffa barnmorskan ska jag göra nu på fredag den 5 feb så då får jag väl veta hur mycke jag gått upp också. Tycker dock det räcker nu ;) Sen den 12 feb så är det dax för det andra (och sista) ultraljudet, så då ska vi äntligen få se lillen igen <3 Annars är det inte så mycket, inte lika ont i ryggen och revbenen mer vilket är SKÖNT. Dock rätt svårt att sova :/



 

Haha krita eller vadå? Blixten gjorde de ju värre :O Gahh längtar tills sommaren så man kan sola..

 

 






Kommentarer
Postat av: Marie

Har magen sjunkit lite eller?

2010-02-02 @ 20:43:19
URL: http://majsanx.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0