4 Månader idag <3



Idag är vår lille prins 4 månader ♥



Allmänt: Nu när bebisen ligger på magen, kommer den att lyfta upp huvud och axlar med armarnas hjälp. Dessa mini-armhävningar stärker musklerna och gör att bebisen kan se sig omkring bättre. Den kanske överraskar både dig och sig själv genom att rulla runt från rygg till mage eller tvärtom. Du kan uppmuntra detta genom lek: Locka med en leksak på den sida bebisen normalt rullar mot, för att se om intresset är tillräckligt stort. Var generös med beröm; nya skeenden kan vara lite otäcka i början och din uppskattning kan hjälpa.


Nu kan din bebis sträcka sig efter saker och ta tag i dem, även om den kan behöva ett par försök. När den fått tag på vad den ville ha, kommer den att titta på det några ögonblick och sedan försöka stoppa det i munnen. Eventuellt har bebisen börjat dregla mer nu. För en del barn börjar tandsprickningen så tidigt som vid fyra månader, men för de flesta kommer inte tänderna fram förrän vid fem eller sex månaders ålder.


Uppmuntra ditt barns lek och undersökande verksamhet genom att se till att det finns många olika saker att undersöka. En liten frottéhandduk kan underhålla bebisen i flera minuter. Man kan suga på den, hålla i den och se vad som händer om man skrynklar ihop den. Skallror är en riktig klassiker som fortfarande roar. Babygym eller aktivitetsleksaker är ofta intressanta i den här åldern, eftersom din bebis nu börjar upptäcka konsekvenser av olika handlingar, som till exempel hur det ringer i klockan om man trycker på en spak.




Egna kommentarer: Han har ju rullat över till mage och sådär länge nu så det gör han hela tiden nu ♥ Hinner knappt med allt han lär sig nu. Tycker det går helt för fort men sen längtar man ändå lite tills han kan roa sig lite själv också. Sträcka sig efter saker det gör han verkligen, han ska ta precis allting. Men det med frottéhanduk stämmer inte. Han tröttnar helt för snabbt :P Han behöver sysselsättning hela tiden i vaket tillstånd *hihi* Men det är roligt nu när han är vaken mer. Förutom nu dessa nätter man knappt fått sova då är man lite väl trött för leka varenda sekund :P Men försöker gör man. Babygymmet leker han inte med så mycket nu mer eftersom han alltid rullar över till magen då har han ju det i ryggen. Han är så duktig vår lille grabb ♥



Kommentarer
Postat av: Svärmor och Farmor

Grattis lilla Timmieboy från farmor

2010-08-17 @ 22:39:00

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0